REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Altă taxă!?! În atenţia şoferilor

Altă taxă!?! În atenţia şoferilor

Replica API 2 octombrie 2017 | 00:07 364

Noua taxă auto pe care Guvernul o pregăteşte nu vine cu vești bune pentru șoferii români. Aceasta se va aplică pentru toate maşinile aflate în circulaţie şi va fi calculată pe baza normei de poluare şi a numărului de kilometri. Practic, în fiecare an, pe măsură ce maşină se învecheşte, posesorii de vehicule vor plăti din ce în ce mai mult.

Decizia a fost luată după ce autorităţile au constatat că în 7 luni, de când au taxa auto a fost eliminată, în țară au ajuns mai multe mașini vechi, în timp ce încasările la buget au scăzut dramatic.

Toţi cei care au o maşină vor fi taxaţi din nou de anul viitor.

“Să fie pe toată durata de funcţionare a maşinii, în funcţie de numărul de kilometri pe care tu îi parcurgi. Şi lucrul acesta se poate face într-o anumită perioada de timp, la o anumită perioada de timp şi asta să te determine la un moment dat să-ţi schimbi maşină”, a declarat ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, conform Știrileprotv.ro, citate de stiripesurse.ro.

Ministrul evita să spună clar ce formulă va fi aleasă pentru nouă taxa.

Vechea taxa auto se calcula pe baza normei de poluare şi a anului de fabricaţie, plus capacitatea cilindrică. Cert este că eliminarea ei a avut un impact imediat.

Avem cel mai vechi parc auto din istoria măsurătorilor făcute în ultimii 10 ani în România. Vârstă medie a maşinilor a trecut de 13 ani, iar în 2007 această era de doar 8 ani.

De ce asta? Pentru că de la 1 februarie de când a fost eliminată taxa auto, în România s-au înmatriculat nu mai puţin de 350 de mii de maşini aduse de afară. Majoritatea Euro 2 şi Euro 3.

Programul Rabla a fost prelungit până la finalul anului şi suplimentat cu încă 4.000 de tichete. Are o viteză de reînnoire a parcului auto de 25.000 de maşini pe an, de 20 de ori mai mică decât viteză de populare a României cu rable aduse din Vest.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atentie mare,taxele si impozitele se aplica numai celor care respecta legile,care au loc de munca legal,care au inregistrate toate sursele de venit,care sunt docile. Nu se pot aplica imensei parti dintre romani indifferent de etniile lor,care nu respecta legile,care fac ilegalitati pentru traiul lor zilnic.Asadar,nu toti romanii sufera din pricina incompetentelor conducerii statului,ci doar cativa,cei cinstiti si amarati.
2
0
Pai sigur, in campanie s-au batut cu pumnul in piept ca au anulat nu stiu cate taxe ca sa-i voteze prostimea! Si acum, ca au ramas fara bani, incep sa puna si mai multe taxe ca sa acopere gaurile facute cu populismul din campanie dar si ca sa poata fura ei mai cu spor! Bugetarii si popmanagiii au sarit de c_r in sus in Februarie, la protestele de strada, ca cica sa-i lasam sa guverneze iar acum sufera toti pentru prostia unora! Popor de ca_at!
1
2
Votati PSD saraciilor ce sunteti!
3
2
Iar o sa facem pwla mare la bulgari. Cretinilor...voi chiar nu realizati ca sunteti impotriva oamenilor si a tarii. Javrelor
7
2
De ce trebuie sa platesc din nou? Voi nu mi ati dat banii inapoi nesimtitilor asta cred ca a fost manevra de la inceput lasai sa aduca si dupa aia ii ardem la buzunar firar mama voastra de banditi ca nu va mai satura dzeu.
5
2
Guvernantii au constatat ca nu mai sunt bani si inventeaza tot felul de taxe. Asa se intampla cand suntem condusi de oameni mediocri.
17
1
Nu te ajuta cu nimic.Dati ca innGermania 2500 de euro la programul Rabla si vom schimba masinile...nu 6000 de lei echivalent 1300 euro.
14
2
Ce,a murit Bulgaria?
5
0
Cine plm a scos taxa si de ce ? Ca sa faca campanie elctorala ? Cate s-au peomis atunci ? Ce ati primit ? MUMU ! Sa va fie de bine !
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367