REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alte 3 terase de pe Litoral, suspendate temporar de ANPC. Iată care sunt acestea!

Alte 3 terase de pe Litoral, suspendate temporar de ANPC. Iată care sunt acestea!

Replica API 21 august 2016 | 00:00 356

Comisari ANPC din cadrul Comandamentului Litoral au verificat mai multe terase, autoserviri şi restaurante din staţiunea Mamaia. Activitatea teraselor Hora, Cleopatra şi a Restaurantului ”La Steaguri” a fost oprită temporar până la remedierea deficientelor constatate.

În urma verificărilor au fost descoperite alimente fără elemente de identificare şi carcaterizare, fără a se putea stabili data durabilităţii minimale sau data limită de consum şi fără a se putea stabili modul de păstrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum şi datele de identificare ale acestuia. De asemenea, au fost descoperite alimente depozitate la temperatura mediului ambiant (peste 30 grade C). Nu existau grafice de temperatura care să indice şi certifice păstrarea corespunzătoare a alimentelor şi nu existau indicate cantităţile nete/porţie în meniu.

În urma verificărilor, comisarii au constatat minusuri de până la 10% din cantitatea indicată pe porţie. Mai mult, unele terase nu deţineau autorizaţie de funcţionare valabilă. Comisarii ANPC au lăsat invitaţii operatorilor economici verificaţi pentru a pune la dispoziţie totalitatea actelor solicitate şi pentru a putea finaliza actelor de control.

Acţiunile ANPC de verificare a respectării drepturilor consumatorilor vor continua în toată această perioadă, urmând a se verifica şi respectarea măsurilor dispuse în controalele anterioare, iar abaterile de la aplicarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor vor fi sancţionate. ANPC recomanda turiştilor ca şi în această perioadă de vacanţă să fie atenţi atât la calitatea produselor alimentare şi nealimentare, cât şi la prestarea serviciilor achiziţionate. De asemenea, reamintim operatorilor economici că aceştia beneficiază de consiliera gratuită din partea comisarilor ANPC pentru aplicarea corectă a legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor şi pentru a preîntâmpina eventualele probleme ale consumatorilor şi pentru aplicarea corectă a legislaţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367