rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Alte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe Ștefan, șeful Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Militar Constanța – privind faptul că, în urma unei intervenții chirurgicale, ar fi uitat două foarfece în cavitatea abdominală a unei paciente, iar în alt caz, ar fi comis o eroare medicală care ar fi dus la pierderea unui rinichi. Un al treilea caz în care dr. Ștefan ar fi comis o eroare medicală, uitând în cavitatea abdominală „adunături de fire de sutură”, iese la suprafață!

După cele două cazuri prezentate în spațiul public, la începutul acestei săptămâni, situația unui al treilea pacient operat de chirurgul Gheorghe Ștefan, în cadrul Spitalului Militar Constanța, care ar fi avut de suferit în urma intervenției chirurgicale din cauza unor erori, este făcută publică. Este vorba despre o pacientă din Constanța, care a fost operată, în iulie 2014 pentru apendicită acută cangrenoasă, potrivit Libertatea.ro.

După intervenția chirurgicală, pacienta a fost externată, având o evoluție postoperatorie favorabilă. Dar, susține ea, inclusiv în fața magistraților de la Judecătoria Constanța, starea de sănătate a continuat să fie proastă și deși s-a prezentat în patru rânduri la consultație la dr. Gheorghe Ștefan – la șapte zile, la 14 zile, la patru luni și ulterior la zece luni de la operație – acesta nu a luat nici o măsură pentru a afla de ce pacienta continuă să acuze stări de rău.

Drept pentru care, spune femeia, aceasta s-a adresat unor instituții private din Constanța, respectiv cadrelor medicale de la Ovidiu Clinical Hospital, unde i-a fost realizată o ecografie și a descoperit că are două „granuloame de ață”. A fost supusă unei intervenții chirurgicale, în noiembrie 2015 și –au fost extrase două bucăți de ață. După o lună, femeia a mers la o altă clinică privată, Rocomedicor, unde s-a intervenit asupra țesutului puternic infectat, având „fistulă abdominală postoperatorie, abces parietal, pentru care se intervine chirurgical și se face excizia traiectului fistulos ce conduce la un conglomerat de fire vechi de sutură”.

În fața instanței, potrivit Libertatea.ro, dr. Gheorghe Ștefan nu recunoaște existența celor patru consultații ulterioare operației, subliniază că în opinia lui nu există niciun raport de cauzalitate între intervenția pentru apendicită și manifestările ulterioare ale sănătății pacientei, dă vina pe condițiile de lucru, pe dotările insuficiente, pe echipamentul de diagnostic și tratament și inclusiv pe posibilitatea unor infecții nosocomiale. Inclusiv, spune Libertaeta, chirurgul constănțean susține că de fapt pacienta vrea doar să se îmbogățească. Căci, în fața instanței, pacienta a solicitat 10.000 daune materiale, 50.000 daune morale și plata cheltuielilor de judecată.

Pe 5 noiembrie a.c., magistrații Judecătoriei Constanța dau decizia în acest dosar, admițând în parte cererea reclamantei și încuviințează daune de aproximativ 7.000 de lei. Dar sentința nu este definitivă. De menționat că pacienta a dat în judecată atât chirurgul, dr. Gheorghe Ștefan, cât și Spitalul Militar Constanța, pentru răspundere delictuală și pretenții.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată şi în consecinţă dispune : Obligă pârâții la plata în solidar către reclamantă a sumei de 1593 lei, ce reprezintă cuantumul prejudiciului material suferit de către reclamantă. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 500 euro, în echivalent lei la momentul plăţii, ce reprezintă cuantumul prejudiciului moral suferit de către reclamantă. Obligă pârâții la plata în solidar către reclamantă a sumei de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Admite în parte cererea de chemare în garanție formulată de către pârâtul xxx și în consecință dispune : Obligă chemata în garanție la plata către pârât a sumei de 796,50 lei cu titlu de jumătate din cuantumul prejudiciului material, respectiv suma de 2000 lei cu titlu de jumătate din cuantumul cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Constanţa şi se va judeca de către Tribunalul Constanţa. Pronunţată la data de 05.11.2018, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC”, este decizia instanței de judecată.

Anchetă la nivelul Ministerului Apărării Naționale

În altă ordine de idei, potrivit Ministerului Apărării Naționale, la nivelul Direcției Medicale – în subordinea căreia se află unitățile spitalicești din rețeaua ministerului – a fost demarată o anchetă, arată Libertatea. „Comanda Spitalului Militar Constanța a fost chemată la raport, se vor face cercetări de către o comisie, pentru verificarea în detaliu și stabilirea, după caz, a măsurilor administrative sau disciplinare ce se impun a fi luate”, se arată în răspunsul transmis de reprezentanții ministerului de resort.

Părerile sunt împărțite: „Dr. Ștefan mi-a salvat viața!”

După apariția în spațiul public a acuzațiilor împotriva dr. Gheorghe Ștefan, părerile sunt împărțite. Pe de o parte, au apărut voci din rândul colegilor medici care spun că o parte dintre evenimente erau cunoscute în lumea medicală. Pe de altă parte, sunt numeroși pacienți care îi iau apărarea medicului, arătând că au fost operați de acesta și nu au avut nicio problemă ulterioară. „Îl stimez pe domnul dr. Gheorghe Ștefan, la așa om, așa caracter, să dea Dumnezeu să treceți cu bine de dușmanii care vă vor răul”, „Acest chirurg m-a operat și totul a decurs foarte bine. Și tatăl meu a fost operat de două ori, cu succes. Mulțumesc din suflet, domnului doctor Ștefan pentru tot!”, „Și eu am fost operat de două ori de medicul Ștefan, în 2008 și 2010, dar mă simt foarte bine”, „Acest medic a salvat viața fiului meu, este un medic foarte bun” – sunt doar câteva dintre mesajele transmise cotidianului „Replica”. Pe de altă parte, se impune menționat că sunt și mesaje în care este acuzată practica luării de șpagă, cât și „mâncătoria” din lumea medicală.

F.B.

Sursă: Libertatea

Citește și: ȘOCANT! Chirurg de la Spitalul Militar Constanța acuzat că... a UITAT DOUĂ FOARFECE într-o pacientă!

sâmbătă, 10 noiembrie 20184501
Comentarii

01hidrocel(22 noi 07:17)
daca la toate judecatile dr stefan iese bine acest ziar trebuie distrus si sa plateasca un miliard lei noi omului pentru ceia ce ia facut....iar daca e invers dr sa plece la pensie....in primul rand nu a operat singur a mai fost si mana a doua hai sa zicem o pensa uitata dar nu 2 cred ca aici e foarte grava acuzatia.....
01gigi(18 noi 15:45)
nu nu ii singurul asa zis chirurg.daaa ii altul la sf andrei mai bine zis un fost chrurg azi meneger de frunte.a-ti ghicit ii GRASA CATALIN.un sut in rect se spune ca ii un pas inainte dar ce sut sa fi luat aceast melc lipicios balos neterminat sa se fi cocotat pe asa scau asa functie.cu siguranta are buze moi a pupar.ur in politica si ajuns bine.tre verificat sigur are carnet rosu de partit.asta e stam la mina tuturor nimenilor.
02Dorele(15 noi 19:00)
Eu nu-mi mai gasesc drujba!!!!!!!
11gopo(12 noi 08:01)
sa iasa dl colonel dr la declaratii si sa infirme sau sa confirme deasemeni numele pacientei
30Canaliilor(11 noi 20:11)
Libarcile veninoase care scuipa cacat fermentat, singurul lor produs, ar trebui deportate intr-o lume fara medici, fara nimic civilizat. Toate gunoaiele in stare de nimic in viata au pareri, pe rubricile de comentarii, despre oameni carora nu le ajung nici pana la calcaie. Jeguri demente, apucati-va si mai faceti ceva si cu viata voastra, netrebnici genetic.
19Nu sunt avocatul lui(9 noi 21:19)
V-ati pus in gand sa distrugeti omul asta? A facut, a dres dupa aduceri aminte.Cand se face o operatie de extragere a ustensilelor uitate nu se face un raport, nu se consemneza in fisa pacientului?Ar fi proba cea mai elocventa.Asa doar cuvantul medicului impotriva cuvantului pacientului.Si acuzatiile vin mult dupa eveniment. Dupa razboi multi viteji..
23anonim(9 noi 21:05)
de ce nu sau plins atunci cind sau operat dece acum rautate
37George Priemschi(9 noi 20:57)
Eu am fost pacient al domnului doctor si va spun sincer ca m-a tratat incredibil de bine. Cred ca cineva are interes sa distruga actuala echipa din SMC Cta.
39Ciudat(9 noi 20:33)
Din 2012 - 2014, nu a iesit mimeni sa se planga ! Ciudat, foarte ciudat ! Cei care declara ca acest doctor A CERUT spaga, vorbesc prostii !
12Gigeliuss(9 noi 20:17)
Chiar asa incompetent sa fie????
42Prost(9 noi 18:58)
Asta chiar e idiot prost cum dreacu s a facut doctor se gandea la pacientele futute de el
15@Raed Arafat(9 noi 18:51)
Parca ziceai ceva de de optiunea medicilor ori la stat ori la privat nicicum la ambele.Ce se mai aude care este stadiul,ori te-au imbrobodit?
23Gogu(9 noi 18:48)
Luatii la intrebari si pe medicii de la ortopedie. Ce costuri au. O proteza de titan la genunchi costa 7500 lei iar pana la 10000 lei este onorariul. Intresativa ce interventii efecueaza dr Oleg ca pe front..., ba pe deasupra mai contactezi si cate o nosocomiala din spital. Departe de Dr. Oleg nu este nici seful sectiei de ortopedie dr. Ivan. Sunt macelari cu taxa la care particila si asistenta sefa Tatiana care le tine cortina...
16Dumi(9 noi 18:18)
Si eu am fost operat de dl doctor Stefan in 2013 si a fost foarte bine si nici spaga nu i am dat. Parerile sunt impartite dar erori se pot intampla
111Oameni fara minte(9 noi 17:13)
Doctorul lu' peste! A fost o greseala...pai fratilor greselile in medicina se platesc cu viata pacientilor. Sunteti cu capu'? Adica pe un doctor il linsati ca a gresit diagnosticul si a taiat un san iar pe altul il ridicati in slavi ca a uitat foarfece si ate chirurgicale!!
50ups(9 noi 16:40)
pai daca ar avea salariu mai mare si alte 14 locuri de munca la privati nu ar mai face din astea ca ar fi si el satul. Sau poate nu.
59Care dai din pedale,ba!(9 noi 15:46)
O asistenta nu-si gaseste bicicleta.Se pare ca doctorul a dat o tura si a uitat-o intr-un pacient....
38Pusculitza pacient(9 noi 14:39)
Bagi in el tot ce vrei....A uitat si portofelul cu shpaga....pe ce parte?
513Marian(9 noi 13:58)
Tot respectul pentru acest om, cred ca a fost sabotat de echipa din sala de operatie!!!!!
514lolo(9 noi 13:55)
Sa-l pupati in cur pe ''profesionistul'' asta si pe altii ca el carora le plangeti de mila ca nu sunt platiti si nu au conditii! La cat de prosti sunt nu merita nici jumatate din leafa pe care o primesc!
412Pacient(9 noi 13:49)
Este un medic extraordinar, un profesionalist.
59Nicolae(9 noi 13:28)
Ei hai!Ingropati omul!A facut,n a facut,aruncati cu noroi in el!E posibil sa fi facut vreo eroare,nu contest,dar de ce pana acum nu a comentat nimeni?A aparut un titlu si.......au aparut si acuzatii!Oameni buni,nu va mai jucati cu soarta unui om care a facut foarte mult bine!
013coco(9 noi 13:28)
bai da chirurgul asta n-are si el o echipa, care sa caste ochii sau sa faca inventor la foarfeci... zic si eu
210Dr. Oprescu(9 noi 13:06)
Orice chirurg are o alee in cimitir care-i poarta numele...
136gogu(9 noi 12:48)
trebuie snopit cu bataia acest medic,se joaca cu viata oamenilor bestia
619Anonim,(9 noi 12:45)
Doctorul SFEFAN ,OPEREAZA FOARTE BINE
mai mult...Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1415

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa524
12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT424
7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...853

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa1582
30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri705
29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1070

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța1415
24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!911
21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...891

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil2982
15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA1192
Vremea
5.9°4° - 7.9° luni, 17 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 94%
Vânt: 7.02 m/s din NE
Presiune: 1029.24 milibari

Loto
6/49162733344447
5/404192830332
joker9222331437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 dec 00:00SportRoma - Genoa 3-2. Ionuț Radu, titular pe Olimpico!

Genoa a deschis scorul pe Olimpico după o greșeală de începător a lui Olsen. Piatek a trimis mingea în poartă. Cu...127

17 dec 00:14SportCagliari - Napoli: 0-1

Polonezul Milik a lovit spectaculos pentru trei puncte în Cagliari-Napoli 0-1, chiar în prelungirile partidei. Până...113

17 dec 00:00Sport7 din 7. FCSB bate iar la Botoșani, scor 3-1 și o egalează pe CFR în fruntea Ligii 1

FCSB o învinge pentru a 7-a oară din 7 încercări pe Botoșani chiar pe terenul moldovenilor, scor 3-1 și strânge...123

17 dec 00:00SportDunărea Călărași - Sepsi 0-3. Revelația maghiară și 12 meciuri fără victorie pentru Dan Alexa

Record negativ pentru Dan Alexa, antrenor ajuns într-o lună de la ofertă de la Astra la un groaznic 0-3 acasă cu...128

Local
17 dec 22:52LocalProiect pe tema “Universităţii Europene” - Rectorul Sorin Rugină s-a deplasat la o universitate din Sofia

La data de 8 decembrie 2018, la Sofia, a avut loc o ședințǎ de lucru ȋntre reprezentanții Rețelei...204

17 dec 22:50LocalFOTO. „BIZONII” cu Audi parchează după cum vor mușchii lor!

Iar una dintre cele mai des întâlnite dovezi ale nepăsării apare în parcările supermarketurilor, unde locurile de...2121

16 dec 12:16LocalInvitaţi de seamă la evenimentul organizat de Universitatea Andrei Şaguna sub genericul "100 Idei. Instituţii. Personalităţi"

În anul centenarului, la Universitatea Andrei Şaguna din Constanţa a fost organizat un eveniment de marcă, sub...204

17 dec 22:43LocalBănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, identificat de polițiștii constănțeni

Aveți grijă când plecați de acasă, pe termen mai lung, cum vă protejați bunurile. Un bărbat din comuna Săcele,...277

17 dec 22:39LocalINCENDIU într-un magazin cu materiale de construcții, în miez de noapte

Un magazin cu materiale de construcții din localitatea tulceană Văcăreni a fost distrus, în noaptea de sâmbătă...312

17 dec 02:05LocalFemeie rănită într-un accident rutier, la City Park Mall

Cadrele medicale și polițiștii au fost solicitați, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17,00, pe Bulevardul...4279

17 dec 22:30LocalFoișoare noi pentru salvamari pe plajele din Constanța

Angajații Serviciului Dotări Urbane din cadrul Primăriei Constanța au montat, la sfârșitul acestei săptămâni,...376

17 dec 02:07LocalACCIDENT RUTIER provocat de un șofer băut. Un bărbat a fost rănit

...2859

17 dec 00:35LocalCosmin Bârzan, președintele Centrului pentru Resurse Civice, implicat într-un accident rutier grav în Argeș!

Constănțeanul Cosmin Bârzan, internat în spital după ce a suferit un accident rutier! Echipajele ISU Argeş au fost...2149

17 dec 22:28LocalAccident rutier grav în Tulcea. Trei persoane, încarcerate!

Detașamentul de pompieri Tulcea a intervenit pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor...675

Politică
17 dec 00:00PoliticăClaudiu Ceti, ALDE: “Mai întâi să se numere şi apoi să depună moţiune”

“Un document prin care opoziţia poate să facă opoziţie”, aşa descriu membrii ALDE Constanţa moţiunea de...175

17 dec 00:37PoliticăFlorin Iordache, prima reacţie după ce Dragnea i-a cerut să-l denunţe pe Iohannis pentru înaltă trădare

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, duminică, după Consiliul Național al PSD, că...321

17 dec 00:37PoliticăPunerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis: Ce înseamnă și cum poate PSD să-l suspende pe șeful statului din funcție

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a solicitat social-democraților, duminică, la Parlament, să depună o plângere...213

17 dec 23:19PoliticăCe spune Dragnea despre amnistie şi graţiere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că tema amnistiei şi graţierii trebuie abordată, pentru ca acest...221

17 dec 00:37PoliticăDragnea, ultimatum către miniștri: Vă așteaptă la cotitură doamna premier

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la Parlament, că miniștrii sunt așteptați după Sfântul Ion să îi...193

17 dec 23:20PoliticăTăriceanu, la CN al PSD: Cred că împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să îl învingem pe Iohannis

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent duminică la şedinţa Consiliului Naţional al PSD, şi-a...162

17 dec 00:38PoliticăRovana Plumb: PSD a performat de câte ori a fost la guvernare

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD (OFSD), Rovana Plumb, a declarat, la reuniunea de duminică a Consiliului...164

17 dec 22:11PoliticăAlegeri în Uniunea Democrată Tătară. Naim Belgim, reconfirmat președinte

Uniunea Democrată Tătară a organizat, joi, 13 decembrie a.c., alegeri pentru președinte în Medgdia, la Casa de...713

17 dec 22:28PoliticăSe reabilitează trotuarele de pe două străzi din Constanța

Primăria Constanța anunță că au fost demarate lucrările de refacere a trotuarelor pe străzile Cumpenei și...693

17 dec 22:16PoliticăCe cotizaţie plătește Primăria Constanța la Asociația Axa de Dezvoltare Brașov – București – Constanța!

În vara acestui an, primarii Gabriela Firea, George Scripcaru şi Decebal Făgădău au semnat un memorandum privind...449

Monden
17 dec 00:00MondenCe va face Bogdan Ioan cu premiul de la “Vocea României”

Bogdan Ioan a reușit să convingă publicul că merită trofeul și premiul de 100.000 de euro, de la "Vocea...120

17 dec 00:00MondenLaurette a vorbit despre relația cu italianul Alessandro

Laurette este în continuare o femeie singură și neagă că ar avea o relație amoroasă cu iatlianul Alessandro,...112

17 dec 00:00MondenPrima reacție a Laviniei Pîrva după ce s-a aflat că e gravidă. Artista a transmis un mesaj și radiază de fericire

Lavinia și Ștefan Bănică Jr. vor deveni anul viitor părinți. Artistul a anunțat pe scena Sălii Palatului că...117

17 dec 18:39MondenVladimir Drăghia s-a accidentat pe pârtie. Un echipaj SMURD au intervenit imediat

Vladimir Drăghia a suferit un accident pe pârtia de schi. Un echipaj SMURD a intervenit imediat și, din fericire,...106

17 dec 18:22MondenOana Zăvoranu i-a atacat pe iubitorii de selfie-uri. “E pe depresie rău. Te pregătești așa din timp cu buze, cu păr… “

Oana Zăvoranu a postat un nou mesaj pe contul de socializare, de data asta, făcând referire la selfie-uri și la...117

17 dec 00:00MondenChristina Aguilera va susţine un recital în seara de Anul Nou în Times Square

Cântăreaţa Christina Aguilera va susţine un recital live în faţa unui public de aproape un milion de persoane care...100

17 dec 00:00MondenPremiile EFA 2018 - Marcello Fonte, desemnat cel mai bun actor european

Artistul italian Marcello Fonte, protagonistul filmului "Dogman", regizat de Matteo Garrone, a câştigat premiul pentru...99

17 dec 00:00MondenPremiile EFA 2018 - Joanna Kulig, desemnată cea mai bună actriţă europeană

Joanna Kulig, protagonista filmului "Cold War", regizat de Pawel Pawlikowski, a câştigat premiul pentru cea mai bună...100

15 dec 15:39MondenBogdan Ioan este marele câștigător al sezonului 8 de la Vocea României!

Concurentul Bogdan Ioan a câștigat marea finală de la Vocea României! După o lungă așteptare, Bogdan Ioan a...146

17 dec 00:00MondenPete Davidson, fostul logodnic al Arianei Grande, strigăt de ajutor pe Instagram: „Nu mai vreau să fiu pe acest pământ”. Polițiștii au intrat imediat în alertă

Comediantul Pete Davidson, fostul logodnic al Arianei Grande și actor la Saturday Night Live, a scris, sâmbătă, pe...110

Mapamond
17 dec 00:00MapamondPreşedintele Ucrainei nu intenţionează să extindă legea marţială

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că nu intenţionează să extindă legea marţială, cu excepţia...106

17 dec 00:00MapamondBrexit: Guvernul britanic nu are planuri pentru un al doilea referendum, asigură un membru al cabinetului

Ministrul britanic al educaţiei Damian Hinds a dat asigurări că guvernul britanic nu are planuri pentru un al doilea...108

17 dec 00:00MapamondDonald Trump anunţă numirea lui Mick Mulvaney ca secretar general interimar

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri că l-a numit pe Mick Mulvaney ca secretar general interimar al...105

17 dec 00:00MapamondJean-Claude Juncker îl acuză pe Viktor Orban că desfăşoară campanii de dezinformare

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a acuzat vineri la Bruxelles pe premierul ungar, Viktor Orban,...103

17 dec 00:00MapamondMii de persoane au protestat la Bruxelles contra Pactului global cu privire la migraţii

Mii de persoane au manifestat duminică, la Bruxelles, împotriva Pactului global cu privire la migraţii, în timpul...107

17 dec 00:00MapamondJaponia: Zeci de răniţi în urma unei explozii la un restaurant din oraşul Sapporo

Cel puţin 40 de persoane au fost rănite duminică într-o explozie produsă într-un restaurant din oraşul Sapporo,...107

17 dec 00:00MapamondAtentat la Strasbourg: Ordinul de reţinere a patru membri ai familiei lui Cherif Chekatt a fost ridicat

Ordinul de reţinere a patru membri ai familiei atacatorului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg Cherif Chekatt a...103

17 dec 00:00MapamondItalia: Mii de manifestanţi la Roma, în favoarea drepturilor migranţilor

Câteva mii de oameni au defilat sâmbătă după amiază la Roma pentru a protesta împotriva unei politici mult prea...104

17 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene": Peste o mie de manifestanţi la Paris; 60 de persoane au fost reţinute

Peste o mie de manifestanţi se aflau sâmbătă în jurul orei 11:00 pe străzile capitalei Franţei, pentru al...103

17 dec 00:00MapamondItalia: începe demolarea podului prăbuşit la Genova

Autorităţile italiene vor inaugura oficial sâmbătă şantierul podului de la Genova care s-a prăbuşit parţial în...103