REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alte două dosare în cazul „Omul cu mapa”: a furat şi dintr-un salon de înfrumuseţare

Alte două dosare în cazul „Omul cu mapa”: a furat şi dintr-un salon de înfrumuseţare

Replica API 8 octombrie 2015 | 00:00 126

Anchetă preluată de DIICOT

Anchetă preluată de DIICOT

Cazul „omul cu mapa” a fost preluat de DIICOT, potrivit informaţiilor noastre, Ionel Zamfir fiind trimis în judecată prima dată pe 10 iulie anul curent pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. A doua oară a fost trimis în judecată pe 1 octombrie, pentru aceleaşi fapte, dar altă parte vătămată, iar pe 6 octombrie s-a ales cu două trimiteri în judecată, printre victime fiind şi administratorul unui salon de înfrumuseţare.

Ionel Zamfir a fost denumit de către anchetatori „omul cu mapa” întrucât avea un stil aparte de a comite infracţiuni. Acesta se îmbrăca impecabil şi purta mereu cu el o mapă, dând impresia unui om serios. Se plimba prin unităţile medicale de la malul mării, precum Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Synevo, Policlinica cu Plată dar şi prin cabinetele medicale, se interesa despre anumite servicii, între timp furând portofele şi efecuând operaţiuni bancare în mod fraudulos, folosind astfel cardurile bancare sustrase.

Prima faptă s-a petrecut în vara anului 2014, fiind căutat încă de atunci. O altă sesizare a avut loc pe 9 aprilie anul curent, iar pe 20 mai poliţiştii Secţiei 3 l-au prins în dreptul laboratorului de analize Synevo. Printre cei păgubiţi se află şi soţii Arhire, medici cercetaţi penal într-un dosar de fapte de corupţie, alături de medicul Marius Militaru, respectiv pentru luare de mită. Potrivit unor surse din achetă, se pare că Zamfir a furat de la medicul Nicoleta Arhire chiar banii încasaţi ilegal de la pacienţii ce urmau să fie operaţi pe cord.

În plus, oamenii legii au stabilit că individul a retras, în mod fraudulos, toţi banii de pe cardurile păgubitei, în total 10.000 de lei, după ce acesta a găsit codurile PIN. A fost trimis în judecată pe 10 iulie anul curent, părţi civile în dosar fiind: Marilena Denisa Cercel, Nicoleta Arhire, Adriana Dima, Adriana Cristina Oprea, Eugeniu Gheorghe, cabinet medical individual doctor Marilena Denisa Cercel, cabinet medical individual doctor Arhire Nicoleta şi SC Diana Sante SRL, reprezentată de Dorin Arhire.

Cercetările au continuat şi au fost probate şi alte fapte. Pe 1 octombrie, a fost înregistrat, la Tribunalul Constanţa, un nou dosar penal, parte civilă constituindu-se psihologul Lâmâiţa Antochi. Astfel, rezultă că individul a acţionat şi la cabinetul situat pe strada Bogdan Vodă din cartierul Tomis II, de unde a sustras portofele şi carduri. Ulterior, pe 6 octombrie, alte dosare au fost înregistrate, tot la tribunal, parte vătămată fiind Sevda Seitcea, administratorul Sevda Styling SRL, salon de spa, frumuseţe şi îngrijire corporală, din zona Trocadero, dar şi Mihaela Ionescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367