REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alţi 21 de kilometri din Autostrada Soarelui au fost puşi în circulaţie

Alţi 21 de kilometri din Autostrada Soarelui au fost puşi în circulaţie

Replica API 30 iulie 2011 | 00:00 108

Din septembrie, Constanţa scapă de traficul greu

Din septembrie, Constanţa scapă de traficul greu

Turiştii vor ajunge mai uşor pe litoral, iar constănţenii vor scăpa din toamnă de traficul greu, spun guvernanţii. Inaugurarea a încă 21 de km din Autostrada Soarelui a fost un cadou din partea lor către toţi românii, cu ocazia Zilei Imnului.

Prim- ministrul Emil Boc şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu au fost prezenţi ieri, 29 iulie, la inaugurarea unei porţiuni de 14 km de autostradă pe traseul Constanţa - Murfatlar şi alţi 7 km de centură, părţi care fac parte din tronsonul Medgidia-Constanţa din Autostrada Soarelui. Aceştia au ţinut să precizeze că peste numai două luni, o altă porţiune de autostradă, tot de câte o bandă pe sens, va fi dată în folosinţă pe secţiunea Valea Dacilor - Murfatlar. Premierul a spus că de acum înainte toţi cei care vor să vină la mare, vor putea ajunge mult mai repede şi vor economisi timp şi bani.

Boc: În guvernarea trecută, foarfeca a ruginit

"În plus, este o veste bună şi pentru localnici, pentru că vor scăpa de aglomeraţia din oraş, iar din data de 30 septembrie, odată cu finalizarea podului de la Cernavodă, au practic toate şansele să scape definitiv de traficul greu din municipiul Constanţa", a subliniat Boc. Acesta a mai spus că apreciază efortul pe care ministrul Transporturilor l-a făcut, nu numai de a termina la timp această porţiune de autostradă, dar şi cu două zile înainte de termen. "Eu cred că a fost ca o înţelegere, să le oferim românilor un cadou de Ziua Imnului, dar şi o dovadă a seriozităţii, pentru că atunci când există preocupare şi voinţă, se poate face orice", a completat el. Pe această cale, primul ministru a vrut să-i avertizeze pe cei care se ţin de glume să înceteze cu prostiile. "Ştiu că unii fac băşcălie şi spun că s-au inaugurat când 54 km, când 17 km. Eu îi invit pe toţi aceştia să compare marele succes cu cei 5 km ai guvernului Tăriceanu cu ceea ce s-a făcut acum. Cei 21 km care se dau azi în exploatare sunt reali şi nu sunt imaginaţia unora sau altora. De asemenea, le spuneam celor din guvernarea trecută că pe vremea lor foarfeca a ruginit, iar dacă Ponta şi Antonescu ar ajunge la putere, sunt convins că ar trimite foarfeca la muzeul antichităţilor, după ritmul de lucru al lui Antonescu", a arătat el.

Se fac economii după rezilierea contractului cu Colas, spune Boagiu

La rândul său, Anca Boagiu a precizat că autostrada va fi finalizată în totalitate abia în luna iunie 2012. Ea a spus că ceea ce se întâmplă acum este dovada că atunci când eşti nevoit să iei măsuri dure, "faci ordine într-un sistem care permitea orice şi poţi respecta termenele sau să execuţi lucrări de calitate şi să aduci creştere economică". În acelaşi timp, pentru că a discutat de creşterea economică, în acest şantier au fost achiziţionate 50% din totalul materialelor de construcţii necesare, acest lucru reprezentând 90 milioane euro şi pe centură alte 65 milioane euro. Ministrul a adus în discuţie că la Medgidia au fost deschise ieri ofertele şi că decizia de a rezilia contractul cu firma Colas a fost extraordinar de bună şi s-au făcut economii.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102