REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Am putea avea încă 24 de operatori de telefonie mobilă

Am putea avea încă 24 de operatori de telefonie mobilă

Replica API 21 mai 2013 | 00:00 193

Suntem printre puţinele ţări din Uniunea Europeană unde nu există nici măcar un operator virtual de comunicaţii mobile (MVNO), dar lucrul aceste se va schimba curând. "Până în prezent, 24 de furnizori au notificat Autoritatea cu privire la intenţia de a deveni operatori mobili virtuali. Dintre aceştia, 2 operatori, S.C. ENIGMA-SYSTEM MOBILE VIRTUAL NETWORK OPERATOR S.R.L. şi S.C. "DA" PHONE BRAND S.R.L. au solicitat şi au primit resurse de numerotaţie din domeniul destinat furnizorilor de reţele mobile virtuale prin Planul Naţional de Numerotaţie", a declarat pentru ECONOMICA.NET Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Potrivit acestuia, în urma licitaţiei de spectru organizate anul trecut, trei dintre operatorii câştigători, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, RCS & RDS şi 2K Telecom, şi-au asumat obligaţia găzduirii MVNO. Aceştia şi-au asumat obligaţia de a publica o ofertă de acces la reţeaua proprie pentru operatorii virtuali, iar licenţele de utilizare a frecvenţelor câştigate prevăd termene maxime în vederea negocierii şi implementării acordurilor de acces MVNO.

Prezenţa operatorilor vituali pe piaţa românească nu numai că va duce preţurile în jos, dar clienţii ar putea beneficia şi de altfel de servicii pe care operatorii tradiţionali nu le au în portofoliu.

"Operatorii mobili virtuali pot influenţa nivelul preţurilor cu amănuntul printr-un plus de inovaţie şi servicii diferite faţă de cele oferite de operatorii cu reţele proprii, pot satisface nevoile unor nişe de consumatori neatinse de ofertele operatorilor clasici şi vor reprezenta un factor de dinamism în beneficiul consumatorilor care vor avea de ales între mai multe oferte de servicii", a mai spus preşedintele ANCOM.

sursa: economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367