REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Am văzut creierul victimei întins pe capota BMW-ului"

"Am văzut creierul victimei întins pe capota BMW-ului"

Replica API 17 februarie 2012 | 00:00 223

Martor în procesul drogatului care l-a accidentat mortal pe Luban:

Martor în procesul drogatului care l-a accidentat mortal pe Luban:

La Judecătoria Constanţa au fost audiaţi, joi, mai mulţi martori, în procesul tânărului Radu Popescu, şoferul care a condus beat şi drogat un BMW şi a omorât un bătrân de 72 de ani, aflat în staţia de autobuz din zona ITM. Printre martorii audiaţi s-a numărat şi prietena individului arestat, care a declarat că s-au distrat într-un club, împreună cu mai mulţi prieteni, până dimineaţa. Un alt amic al lui Popescu, care se afla în club, împreună cu Popescu, a fost şi el audiat, însă ceea ce pare dubios este faptul că, după cum au declarat, nici unul nu l-au văzut consumând alcool şi nici nu l-au perceput ca fiind în stare de ebrietate, în dimineaţa respectivă, deşi etilotestul indica o alcoolemie de 0,43 ml în aerul expirat. Mai mult decât atât, nici unul dintre apropiaţi nu ştiau că acesta se droga, în ciuda faptului că în sânge i s-a găsit cocaină şi THC.

Declaraţii sângeroase

Însă declaraţia unui alt martor, un şofer anonim care a văzut cum s-a produs accidentul, a dat peste cap întreaga suflare. "După producerea accidentului, m-am dus la maşină să văd dacă şoferul a păţit ceva. În maşină nu era nimeni, însă mai mulţi reprezentanţi ai ISU alergau după o persoană pe strada Decebal şi strigau la un taximetrist să stea pe loc. Victima (Vasile Luban n.r.) stătea în poziţie verticală, sprijinită de gardul viu. Am văzut creierul victimei întins pe capota BMW-ului", a declarat martorul. În cadrul aceleiaşi şedinţe de judecată a fost audiat şi un şofer angajat al RATC, care se afla la volanul unui autobuz de pe linia 43 şi care a văzut întreaga scenă. Acesta a declarat că a văzut cum şoferul BMW-ului a încercat, la un moment dat, să redreseze maşina, care a derapat apoi şi a lovit staţia de autobuz, taraba de ziare şi s-a oprit în gardul viu. Pentru termenul următor, fixat la data de 1 martie, instanţa de fond aşteaptă rezultatul raportului psihiatric de la INML, respectiv citarea a încă 3 martori. Având dreptul la ultimul cuvânt, inculpatul a spus că îi pare rău de ceea ce s-a întâmplat şi că înţelege gravitatea faptei petrecută la finele anului trecut.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614