REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Amânare în unul dintre dosarele lui Mazăre! Rămâne sub control judiciar

Amânare în unul dintre dosarele lui Mazăre! Rămâne sub control judiciar

Replica API 2 iunie 2017 | 13:57 501

Radu Mazăre

Magistrații din cadrul ÎCCJ au amânat cauza în dosarul în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată alături de fostul viceprimar Gabi Stan, alături de Sorin Strutinsky cât și de alții. Amintim faptul că, pe 16 mai, aceiași magistrați au constatat legală şi temeinică măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de Mazăre.

Amintim că fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată, la finele anului 2015, sub control judiciar, de DNA Constanţa. Este vorba de 3 infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). În acelaşi dosar, tot în calitate de inculpat apare şi afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky, trimis în judecată, tot sub control judiciar, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Printre inculpați se numără și Gabriel Marius Stan, viceprimar al municipiului Constanța și Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în perioada 2006-2009, Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat suma totală de peste 2.000.000 euro și primit circa 1.000.000 euro și 2.472.303,8 lei de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societăților respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât și prin intermediul inculpatului Strutinsky.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Individul din imagine a facut ca orasul nostru sa fie ultimul din tara , sa nu ia un banut pentru noi ci numai pentru ei ..Au furtat 11 ,5 luni din an pentru ei si doua saptamani a facut pachete pentru boii care i-au votat ! Pacat ca nu-l inhata pe drbedeul asata pentrun a se face dreptate si pentru cei care am fost umiliti la urne in ultimi ani !
3
1
SA-I SUGETI PULA LUI RADU , TU SI MA-TA ! MORTII MA-TII DE INFRACTOR DE DREPT COMUN , TREBUIA SA FACI PUSCARIE PE VIATA , LABAR RATAT CU MAMA DE CACAT !
2
2
Sa incepem asa Petri a sa o sugi.Guta si tu daaaa si tu.Stan si tu sa fitj un grup sugeee-o.Bucuresti tu dragule esti cel mai jegossss dintre toti.Nu spun ca mamicata ii larga rau.Deh se aude in tirg. Acu verifica cine a cunoscuto si intelegi de unde afirmatia.
1
2
este o decizie grea, poate cea mai grea ca aceea in cazul penalului dracnea, de ce oare? Cand o sa ajungem la normalitate, sa ne facem datoria corect, sa analizam cu simt de raspundere? Vreau sa traiesc sa apuc ziua in care sa tratam cum dorim sa fim tratati adica CORECT
6
0
de cand ma trezesc si pana reusesc sa adorm te blestem pentru cartierul tau de tigani ,sa putrezesti in puscarie mascariciule!
10
0
numai unul, toate dosarele care descopera cat de cat din hotiile lui che mazarel,sunt amanate la calendele grecesti,poate intre timp se prescriu,mor martorii,revine arhip in magistratura
12
0
Prezumptia de nevinovatie! Oamenii oricare ar fi ei sunt nevinovati pana la ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti. Pana atunci nu putem afirma nici fata de acesti oameni ca sunt vinovati de ceva.
1
14
voi astia cometatori de kkt luatio in gura si cam atiit,cunoasteti vr-o unul dosarele de care vb,de unde datii dare cu mincatul de maron si atiit.anonimi fiind binenteles
0
15
Suntem cu ochii pe dosarele lui Mazare. Asta si acolitii lui chiar merita sa intre putin pe la puscarie, sa le moara de tot orgoliul si smecheria aia imputita !
15
1
cine i o fi ales pe mincinosii si spagarii astia!Se tot amina sentinta!f suspect!sa li se ia toate averile !sa faca puscarie pe viata!tradatori de neam sint hotii astia!
13
0
Mazare primar.
0
19
Toti colaboratorii lui sunt in puscarie doar el nu! Sa fi fost el turnatorul lor?
21
1
Ce ramane sa mai spunem ? BRAVO LOR !
0
16
Trebuie introdusa pedeapsa cu moartea k in china ..toti cei vinovati ptr coruptie sunt impuscati .numai asa se va opri furtul in aceasta tara nenorocita ...
27
0
Da bagati-l naibii odata la puscarie pe drogatul asta, pe Stan Gabi, pecurva aia de Ramona, pe Pilat, pe Babus. Golanii astia si-au tras hoteluri si parcari prin tot orasul si Mamaia si nimeni nu-i baga la puscarie...
32
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614