REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Amatori de chilipiruri din Constanţa, păcăliţi cu suc cu aromă de motorină de ţigani din Dragalina

Amatori de chilipiruri din Constanţa, păcăliţi cu suc cu aromă de motorină de ţigani din Dragalina

Replica API 22 noiembrie 2013 | 00:00 457

Cei care se prindeau de înşelăciune, erau şi bătuţi

Cei care se prindeau de înşelăciune, erau şi bătuţi

Cel puţin 10 persoane din judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Bucureşti au fost escrocate de mai mulţi ţigani din comuna Dragalina, de la care credeau că achiziţionează motorină la un super preţ. Ca "bonus", cei care se prindeau că sunt înşelaţi primeau şi o mamă de bătaie, fiind deposedaţi de bunurile aflate asupra lor. Poliţiştii din cadrul IPJ Călăraşi au efectuat ieri 21 de percheziţii domiciliare în Dragalina, mai multe persoane de etnie romă suspectate de înşelăciune, tâlhărie şi furt calificat fiind ridicate şi duse la audieri. La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC), Poliţia Municipiului Călăraşi şi secţiile rurale arondate, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi şi jandarmi de la IJJ Călăraşi, fiind puse în executare 10 mandate de aducere.

Metoda escrocilor este extrem de simplă şi originală: începând din această vară, ţiganii din Dragalina au început să caute pe site-urile de anunţuri gratuite persoane care voiau să cumpere motorină, pe care le contactau şi le ofereau marfa solicitată cu mult sub preţul pieţei. Amatori de chilipiruri, clienţii veneau la Dragalina, convinşi că urmează să cumpere motorină cu 3,5- 4 lei litrul. De fiecare dată, locurile de întâlnire erau în zone izolate şi ferite de ochii lumii, pe raza comunei, unde cumpărătorii veniţi din judeţele limitrofe dădeau banii şi plecau cu canistre pline de "motorină". Ulterior, sesizau că au cumpărat cu 3,5- 4 lei litrul un amestec de apă, băutură răcoritoare de culoare galbenă şi foarte puţină motorină, pentru "aromă". Au existat şi câteva cazuri în care clienţii constatau la faţa locului că au cumpărat suc cu aromă de motorină, moment în care care cereau banii înapoi. Şi primeau bătaie, ţiganii luându-le atât banii, bunurile găsite asupra lor şi în maşinile cu care au venit, cât şi sucul "diesel". Din primele cercetări, motorina era cumpărată legal de la staţiile peco sau furată din diverse părţi, după care era amestecată cu sucuri foarte ieftine de portocale (de genul 1-2 lei PET-ul de 2 litri) şi apă pură cât cuprinde. Prejudiciul iniţial se ridică la peste 30.000 lei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218