REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Amatorii de senzaţii tari au transformat bulevardul Aurel Vlaicu în pistă de formula 1

Amatorii de senzaţii tari au transformat bulevardul Aurel Vlaicu în pistă de formula 1

Replica API 3 octombrie 2011 | 00:00 320

Minim două permise pe noapte, reţinute pentru viteză

Minim două permise pe noapte, reţinute pentru viteză

După scoaterea liniilor de tramvai de pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona industrială, se pare că şoferii vitezomani dau de furcă poliţiştilor de la Rutieră. Potrivit acestora, ziua mai e cum mai e, însă noaptea, când bulevardul este mai gol, şoferii rulează lejer cu suta de kilometri pe oră şi tot mai multe permise sunt reţinute frecvent.

"De când s-au scos şinele de tramvai, şoferii au tendinţa să calce mai tare pedala de acceleraţie, motiv pentru care în fiecare seară sunt reţinute cel puţin două permise de conducere. Înainte primeam sesizări din altă zonă, respectiv pe Strada Interioară, unde şoferii se întreceau cu maşinile, dar la vremea respectivă au fost amplasate radare şi s-au cuminţit", ne-a declarat inspectorul Marius Ghiţă. Însă motivul de îngrijorare este altul, iar atenţia şoferilor dornici de aventură şi adrenalină, dar şi a poliţiştilor, se îndreaptă în altă parte, unde au avut loc zeci de accidente şi s-au pierdut tot atâtea vieţi omeneşti. "Odată cu închiderea sezonului estival, ne aşteptăm ca vitezomanii să se întreacă tot în staţiunea Mamaia", ne-a mai declarat Marius Ghiţă.

Poliţiştii, îngrijoraţi din pricina staţiunii Mamaia

De precizat că pe toată întinderea staţiunii, accidentele rutiere se produc indiferent de sezon, însă, în extrasezon, şoseaua fiind liberă, deseori au loc aşa-zisele "liniuţe", motiv de îngrijorare pentru poliţişti şi pentru ceilalţi şoferi disciplinaţi. Reamintim că, numai în 2007, în Mamaia au murit 6 tineri, în numai două accidente rutiere, cauzate de viteza excesivă. Unul s-a produs în luna februarie, când 3 tineri de numai 20 de ani şi-au pierdut viaţa după ce autoturismul de teren Porsche Cayenne nu a mai putut fi controlat, din cauza vitezei, a intrat într-un copac pe care l-a smuls din rădăcină, după care a explodat. Spre sfârşitul aceluiaşi an, o şoferiţă din Bucureşti, Elena Purdel, care a plecat împreună cu mai mulţi prieteni de la un club din Mamaia, fiind în stare de ebrietate, nu a ţinut cont de rugăminţile celorlalţi ocupanţi ai maşinii şi a accelerat cât a putut, până în apropierea hotelului Scandinavia. Ca şi în cazul celuilalt accident, şoferiţa nu a mai putut stăpâni volanul, iar maşina s-a izbit puternic de un copac, culminând cu decesul a 3 tineri.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218