REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Amazon opreşte vânzarea decoraţiunilor de Crăciun cu imagini ale lagărului de la Auschwitz

Amazon opreşte vânzarea decoraţiunilor de Crăciun cu imagini ale lagărului de la Auschwitz

Replica API 4 decembrie 2019 | 00:00 449

sursa foto: www.timesofisrael.com

Gigantul american al comerţului online Amazon a retras de pe site-ul său decoraţiunile de Crăciun pe care erau reprezentate imagini ale lagărului de concentrare nazist de la Auschwitz după critici din partea Muzeului Auschwitz-Birkenau, relatează luni dpa.

"O purtătoare de cuvânt a @amazon a declarat într-un comunicat că produsele au fost retrase de la vânzare", se arată într-un mesaj postat luni pe Twitter de Muzeul Auschwitz. Totodată, purtătoarea de cuvânt a afirmat că orice magazin online care nu respectă instrucţiunile site-ului va fi sancţionat şi şi-ar putea pierde contul Amazon, se precizează în mesaj.

Muzeul a criticat în weekend pe Twitter şi Facebook vânzarea decoraţiunilor de Crăciun cu imagini ale Auschwitz-ului, în care se văd şinele de tren ce duc spre intrarea în lagăr şi barăcile. De asemenea, muzeul a afirmat că o imagine cu "Auschwitz pe un desfăcător de sticle, este destul de deranjant şi lipsit de respect" şi a cerut Amazon să elimine obiectele din catalogul produselor sale.

După ce Amazon a eliminat decoraţiunile de pe site-ul său, Muzeul a afirmat că obiecte similiare erau disponibile spre vânzare pe platforma Wish.

"Sperăm că reacţia lor va fi asemănătoare", a afirmat instituţia, într-un mesaj pe Twitter adresat Wish.

Germania nazistă a creat acest lagăr al morţii după ce a ocupat Polonia la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Auschwitz-ul, unde peste un milion de evrei din toată Europa şi o sută de mii de ne-evrei au fost ucişi, a devenit un simbol al Holocaustului. Potrivit estimărilor, aproximativ 232.000 de copii s-au aflat printre victime. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102