REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ambasada Israelului în România, reacţie la afirmaţiile lui Petre Daea: Suntem consternaţi şi dezamăgiţi

Ambasada Israelului în România, reacţie la afirmaţiile lui Petre Daea: Suntem consternaţi şi dezamăgiţi

Replica API 27 iulie 2018 | 02:25 398

Comparaţia cu Auschwitz făcută de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cazul sacrificării porcilor afectaţi de virusul pestei porcine africane, a stârnit numeroase reacţii, inclusiv Ambasada Israelului în România emiţând un comunicat.

"Ambasada Statului Israel își exprimă consternarea și dezamăgirea cu privire la afirmațiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovați în lagărul de la Auschwitz. Sperăm, totuși, că o astfel de asociere a fost făcută de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul și Auschwitz, fără intenția de a dezonora memoria milioanelor de victime.

Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a șase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat. România a făcut progrese extraordinare în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului, demersuri care, suntem convinși, vor continua și în viitor. Această pagină neagră a istoriei nu trebuie sã se repete. În acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generații, și nu numai, să cunoască și să înțeleagă istoria Holocaustului.

Ne așteptăm ca, pe viitor, terminologia legată de Holocaust să nu mai fie folosită într-un context fără legătură cu acesta", se arată în comunicatul remis de Ambasada Israelului în România

Citeşte mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' ambassda isi aminteste ce a facut pcr in perioada conducerii evreiesti? De holocaustul impotriva romanilor ?
3
0
Ce putea sa spun cel mai mare fan al oilor, adica un cioban prost?
4
4
adevarul doare,la ora actuala jidanii mananca tot castigul nostru,oare pesta asta africana i-i omoara si pe ei
3
0
"Dragnea fu 2 10 mustata" de jegos de Teleorman
4
3
Bai hastagistilor dc nu mancati kkt in comentarii atunci cand primul retardat al tari a zis ,, Dragnea are intelegeri secrete cu evrei" ?
8
3
Un bou! Daea e cel mai mare bou in viata, dupa Veorica! O fosila umblatoare! Guvern de nenorociti si ratati!
7
7
Astia ne conduc , niste inculti care habar nu au pe ce lume traiesc si ne trag si pe noi intr-o mizerie umana care nu are termen de comparatie.Vom ramane la coada Europei si nu e exclus si a lumii, la cultura, civilizatie, respect pentru valorile umane si materiale.
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367