REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ambasadorul SUA: Ar trebui să vă îngrijoreze că Republica Moldova este înaintea României în ceea ce privește climatul de business

Ambasadorul SUA: Ar trebui să vă îngrijoreze că Republica Moldova este înaintea României în ceea ce privește climatul de business

Replica API 4 noiembrie 2017 | 00:00 371

Hans Klemm

Un raport realizat de Banca Mondială, publicat zilele trecute, arată că Republica Moldova se află în fața României în ceea ce privește climatul de business, ceea ce este îngrijorător, a declarat, vineri, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, la evenimentul "Topul Național al Firmelor Private din România", scrie Agerpres.

"Un raport publicat acum câteva zile de Banca Mondială privind climatul de business nu doar în România, ci în toate țările din lume, arată că unele țări și-au îmbunătățit poziția, inclusiv, spre surprinderea mea, Republica Moldova, care este acum cu puțin mai sus decât România în ceea ce privește abilitatea țării și a companiilor de a face operațiuni aici și a se bucura de un mediu favorabil. Faptul că Republica Moldova are o poziție mai bună decât România este un lucru care pe mine m-ar îngrijora", a spus Klemm.

El a susținut că IMM-urile sunt coloana vertebrală a oricărei economii.

"Sunt sursă de inovație, reprezintă spiritul antreprenorial, ele au puterea de a eșua și de a învăța din greșeli, de a se ridica din nou pentru a avea succes. Este important să existe stabilitate, predictibilitate, transparență, analiză de cost-beneficiu pentru măsurile luate", a continuat diplomatul american.

Klemm a adăugat că, atunci când a stat de vorbă cu reprezentanții IMM-urilor din mai multe zone ale țării, aceștia i-au spus că principalele obstacole pe care le văd în calea dezvoltării sunt infrastructura, accesul la piață și forța de muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va spune adevarul frank in fata?omul ala are o diploma in economie pe bune nu luata pe brinza ,cirnati si caltabosi.
0
0
m scapat de comisarul Uniunii Sovietice si am dat de Comisarul UNIUNII SOVIETICE AIALANTA.
0
0
Moldova a avut sansa sa nu aiba un asemenea ambasador. Cert este ca individul asta nu se potoleste cu imixtiunile lui in viata Romaniei. Tipic tupeul pentru cei cu originea lui.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102