REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ambasadorul SUA la București anunță cum vor fi ridicate vizele pentru români

Ambasadorul SUA la București anunță cum vor fi ridicate vizele pentru români

Replica API 26 ianuarie 2020 | 10:30 352

Adrian Zuckerman, foto cotidianul.ro

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat într-un interviu pentru Ziarul de Iaşi că nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România, dar, din păcate, există o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%.

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%. (...) Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi ambasadorul american, întrebat dacă în opinia sa există şanse ca România să fie cea de-a 40-a ţară care va intra în programul „Visa Waiver”.

Întrebat dacă putem vorbi de un timeline realist pentru acest proiect, fiind invocate durata de 5-10 luni sau de 5-10 ani, Adrian Zuckerman a răspuns: ”Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”.

El a afirmat, în acest context, că cel mai important lucru, în opinia sa, este ca economia României să se dezvolte, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Americanii au la noi in tara baze militare, participam alaturi de ei in teatre de operatiuni, intra in tara la noi ca la ei acasa. Problema este la conducatorii nostri care nu au sange in instalatie sa bata cu pumnul in masa, asa cum a facut Polonia. Ne meritam soarta.
4
0
jidanul asta plecat din romanica va ridica vizele pana la cer,ma rog pentru cei care vor sa acceada acolo,romulanii nostrii i-au gasit gaura,se duc in mexic fara viza dupa care ca mexicani se duc in usaa
1
0
Rata de respingere este mare ptr ca voi o tineti asa. Ptr ca nu exista niste reguli clare la acordarea vizelor. Viza se da in functie de fata solicitantului. Daca ofiterului consular ii place fata ta...iti da viza, daca nu , te respinge. Asa ca lasati-o mai moale cu propaganda asta ieftina
8
0
Alupigus jidovule....
2
0
nu are nici o treaba economia cu vizele,tot vestul e un profitor jegos,toti sunt cu ochii si cu gandul la bogatiile noastre! nu au nici un interes sa avem acces la lumea "buna". doar cu restrictii si scandal lor le va fi bine!
5
1
Ei bine,primii care vor ajunge acolo vor fi hoardele de hoti,cersetori si alte ciurucuri. Eu zic ca e bine asa,macar vor avea de unde fura si romanii din tara vor fi ceva mai putin stresati. Cei ce pleaca la munca o vor face asa incat sa stea destul cat sa poata aplica pentru cetatenia Americana,asta fiind la fel de bine,ca oricum in Romania oamenii cinstiti sunt considerati puturosi,deoarece pretend salarii decente,adica sa fie platiti macar aproape de cei din afara pentru aceasi munca prestata. E OK.
10
3
A zis ca i schimba pe toti incepand cu Ukarine ...asa ca pana nu rezolvam granita la est ca se intra pe acolo ca la Cinema Scala.Numai rusofili deghizati in occidentali vin sa ne arate noua cum se fac afaceri cu statul roman si cum se trimit info dincolo?
3
2
In sfarsit dupa ani si ani de asteptare vor pleca unele minoritati in SUA. Chiar si cei care sunt in UE vor migra acolo. Vise implinite pentru acei oameni.
8
2
Tradicete pt fraieri - nu va ridicam vizele pana cand salariile romanilor nu cor fi atat de mari incat sa nu mai vrea nimeni sa emigreze in SUA. Asta nu inseamna ca ni trebuie sa muriti in toate razboaoele pe care le am inceput noi
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218