REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ambulanţă, implicată în accident: pacientul transportat a fost rănit, iar alte 4 maşini - avariate

Ambulanţă, implicată în accident: pacientul transportat a fost rănit, iar alte 4 maşini - avariate

Replica API 23 noiembrie 2013 | 00:00 144

A intrat în intersecţie ca în brânză, fără semnalele acustice şi luminoase în funcţiune

A intrat în intersecţie ca în brânză, fără semnalele acustice şi luminoase în funcţiune

Un constănţean bolnav de cancer s-a ales cu un traumatism cranian, după ce ambulanţa Policlinicii CFR în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. Alte patru maşini au fost avariate. Evenimentul s-a petrecut vineri, 22 noiembrie, în jurul orei 12.30, când şoferul ambulanţei, care circula fără semnale luminoase ori acustice în funcţiune, a pătruns în intersecţie ignorând indicatorul "Oprire".

Urmare a accidentului rutier, pacientul din ambulanţă, Paul Lazăr P., de 48 de ani, a fost rănit. Conform primelor cercetări efectuate la faţa locului, Petrică Simeon, de 65 de ani, a condus autospeciala marca Mercedes, cu numărul de înregistrare CT-06-UTY, fără a avea în funcţiune mijoacele de avertizare acustice şi luminoase, pe strada Constantin Brătescu dinspre bulevardul I.G. Duca către strada Olteniei. La intersecţia cu strada Atelierelor, nu a respectat semnificaţia indicatorului "Oprire" şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca Opel, cu numărul de înmatriculare CT-19-ANC, condus de Ionel Alexandru Obancea, de 37 de ani, care se deplasa pe strada Atelierelor, dinspre strada Cuza Vodă către strada Bucureşti, spun poliţiştii. Şi martorii spun că de vină a fost şoferul ambulanţei. "Ambulanţa a venit în grabă, fără să se asigure şi fără să oprească la semnul STOP, a intrat în coliziune cu Opelul Tigra, apoi în alte trei maşini", a spus unul dintre martori. "A intrat în mine, nu este lovită foarte rău, faţă de celelalte. Ambulanţa nici măcar nu avea sirena pornită", a spus proprietarul unui autoturism avariat. Şoferul ambulanţei recunoaşte că nu avea sirena pornită, însă spune că s-a asigurat atunci când a ajuns la intersecţie, însă Opelul a apărut ca din senin. "Normal că m-am asigurat. Am avut grijă. O să vedem cine e vinovat", a spus, pentru "Replica", Petrică Simion. Bolnavul aflat în ambulanţă a fost rănit şi preluat, ulterior, de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa şi transportat la Spitalul Judeţean. "Ambulanţa implicată în accident nu aparţine Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Era o ambulanţă de la Policlinica CFR, ţine de Ministerul Transporturilor. Noi am transmis un echipaj acolo, pentru că pacientul din ambulanţa implicată în accident a suferit un traumatism cranian. Noi am acordat asistenţă medicală şi am transportat pacientul la Spitalul Judeţean", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al SAJ Constanţa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102