REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

‘Ambulanţa Neagră’ a fost ‘fumată’; acum au apărut babele cu seringi prin autobuze

‘Ambulanţa Neagră’ a fost ‘fumată’; acum au apărut babele cu seringi prin autobuze

Replica API 12 mai 2018 | 10:55 2174

Baba cu seringa din autobuz – mit sau realitate

Baba cu seringa din autobuz – mit sau realitate

Isterie mare în rândul constănţenilor, din cauza unei bătrâne seropozitive despre care se spune că umblă prin autobuze sau pe stradă şi înţeapă lumea cu o seringă infectată cu virusul HIV. De câteva zile, site-urile de socializare şi unele surse de informaţii vuiesc pe această temă şi au băgat spaima în unele persoane mai „slabe de înger”, unele dintre acestea refuzând să mai folosească mijloacele de transport public, doar în cazuri excepţionale.

Toată lumea a auzit că o nebună bătrână umblă cu seringa după ea şi înţeapă lumea, transmiţând virusul care declanşează Sindromul imunodeficitar (SIDA). Mai mult decât atât, în mediul online au apărut chiar şi poze cu misterioasa infractoare despre care se spune că este o femeie a străzii cu probleme psihice. Comparând, însă, pozele...SURPRIZĂ!

Imaginile înfăţişează persoane total diferite, bine îmbrăcate, care nu par nicidecum femei fără adăpost. De aici rezultă, pe jumătate, că această poveste este inventată. Mai departe, pentru a ne convinge pe deplin de acest lucru, ne-am interesat la Poliţie dacă a fost depusă vreo sesizare în acest sens. Nici vorbă de aşa ceva. Oamenii legii nu au fost sesizaţi în legătură cu vreo astfel de faptă, mai ales că, dacă întradevăr s-ar fi întâmplat aşa ceva, victima ar fi anunţat, s-ar fi făcut zarvă în autobuzul respectiv, ar fi fost martori.

Ori nimic din toate aceste aspecte nu au avut loc, iar asta, mai mult ca sigur, a fost o poveste inventată pentru a băga spaima în oameni, precum povestea cu „Ambulanţa neagră” din 2016, despre care se spunea că răpea copii pentru a le lua organele şi care, de fapt, aparţinea unei clinici medicale din Bucureşti şi era în legătură cu SMURD.

Poliţiştii, la rândul lor, fac un apel la persoanele care primesc astfel de mesaje pe orice rețea de socializare să nu le redistribuie sau să le popularizeze. Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Periodic, în spaţiul public, au fost difuzate şi redifuzate mesaje de acest tip, ele neavând nici o reprezentare reală şi nefiind confirmate.

La Constanţa, răspândirea unor astfel de zvonuri false erau în vogă chiar din anii 90 când, pentru a intra pe internet, lumea mergea la sălile de calculatoare şi socializa folosind MIRC-ul, primul program de socializare online. Încă de pe vremea aceea, cu circa 20 de ani în urmă, umblau zvonuri urbane precum că, în unele discoteci din acea perioadă, vin tineri dubioşi cu ace infectate cu HIV şi înţeapă lumea, însă nimeni nu a anunţat vreodată că a fost înţepat.

În concluzie, constănţenii sunt sfătuiţi să nu mai dea crezare acetor zvonuri, dacă nu provin din surse oficiale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stie cineva daca chiar e falsa chestia asta?
0
0
Daniel Albu, ai vazut ca baba asta are nasul ca o pula ?
1
0
n-or fi aia de la gsp care au imprastiat zvonul? oare de ce?
1
0
Mai nou am auzit ca umbla babe cu mere si cirese stropite cu otrava.. Si dau de pomana in autobuze..
3
0
Pai ce ati pus poza vrajitoarei, trebuia sa postati pozele celor doua individe, poate le cunostea cineva, voi aflati mai multe amanunte sau daca erau invinuite pe nedrept se autosesizau si misterul se elucida
6
0
Ar fi bine ca si politistii,in scurta lor cariera,sa faca verificari,bineanteles daca au timp si nu implinesc mai repede 45 ani,varsta de pensionare !Zici ca trag la tarnacop!
8
1
sa fie liber in autobuze ca e plin de pensionari care se plimba dupa ce ies oamenii de la serviciu si umbla prin malluri in weekend. stati dracu acasa si umblati in zilele de lucru intre 10 si 15 caa si asa umblati moca Nu mai incurcati oamenii
10
3
Viorica pesedista
10
1
Rica,seamana cu ma-ta
4
13
Bai , ce seamana tovarasa din imagine cu fufele si pitipoancele de la PSD-ALDE ! Unde e si coasa ?
13
3
Era logic ca e o farsa..ca daca era adevarat si ar fii fost cineva intepat cred ca doamna numai apuca sa mai calatoreasca decat pe lumea cealalta
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614