REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ambulanţierii patrulează prin Constanţa: caută persoanele fără adăpost

Ambulanţierii patrulează prin Constanţa: caută persoanele fără adăpost

Replica API 13 decembrie 2012 | 00:00 94

Meteorologii au prelungit informarea de ger năprasnic şi vânt puternic pentru Dobrogea până sâmbătă seara, atenţionând că vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa, cu temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în estul Transilvaniei. Indicele de răcire (IR) poate atinge sau coborî sub pragul critic de -32 de unităţi. Informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare joi, la ora 13.00 şi este valabilă până sâmbătă, la ora 18.00.Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor situa, în general, între -10 şi zero grade Celsius. În funcţie de evoluţia vremii, se vor emite avertizări pentru fenomene meteorologice periculoase imediate, precizează meteorologii.

Astfel, ambulanţierii constănţeni urmează să patruleze din această seară în judeţul Constanţa pentru a căuta persoanele fără adăpost în vederea transportării la UPU. "Tinând cont de scăderea temperaturilor, îndeosebi pe parcursul nopţii, echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa vor începe să execute misiuni de patrulare pentru identificarea pacienţilor fără adăpost, aflaţi în pericol de hipotermie. Aceştia vor fi transportaţi fie în Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, fie la centrele de adăpost indicate de către primării", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al SAJ Constanţa. Medicul recomandă persoanelor vârstnice să evite pe cât posibil ieşirea din casă, să consume cantităţi suficiente de lichide.

Prefectura spune că e pregătită

Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Sănătăţii au stabilit principalele măsuri obligatorii pentru instituţiile subordonate, ca urmare a temperaturilor scăzute: în cazurile persoanelor fără adăpost (cazurile sociale), care se prezintă la unităţile de primiri urgenţe (UPU), dar nu au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, acestea vor fi redirecţionate spre adăposturile special amenajate de către autorităţile publice locale; transportul va fi asigurat de serviciile de ambulanţă, chemate în acest scop de personalul medical din UPU; serviciile judeţene de ambulanţă vor pune la dispoziţie, în intervalul orar 21.00 - 01.00, în fiecare zi, ambulanţe de tip A, pe raza judeţelor, pentru a verifica zonele frecventate de persoane fără adăpost, urmând să le transporte în adăposturile special amenajate; ISU vor pune la dispoziţie autospeciale de transport personal şi multiple victime, în intervalul 21.00- 01.00, în vederea depistării persoanelor fără adăpost şi transportul acestora în locurile speciale amenajate; echipajele medicale de urgenţă şi de prim ajutor subordonate MS şi MAI sunt obligate ca după finalizarea misiunilor de intervenţie, în drum spre staţii/substaţii să verifice pe timpul deplasării şi (dacă este cazul) să anunţe prezenţa persoanelor fără adăpost; echipajele Poliţie Române şi Jandarmeriei, în colaborare cu Poliţia locală, vor intensifica controalele în zonele frecventate de persoane fără adăpost; aceste persoane vor fi transportate cu ajutorul ambulanţelor spre adăposturile special amenajate.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367