REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Amenajări în stațiunea Saturn-Mangalia! Ce intenționează să facă Primăria

Amenajări în stațiunea Saturn-Mangalia! Ce intenționează să facă Primăria

Replica API 8 ianuarie 2018 | 00:00 483

Primăria Mangalia urmează să amenajeze zona promenadei din stațiunea Saturn. De altfel, proiectul amplu va fi împărțit pe zone, suprafața totală fiind una considerabilă. Memoriul proiectului a fost depus la Administrația pentru Protecția Mediului, pentru avizare.

Terenul aferent realizării investiției face parte din domeniul public al Municipiului Mangalia, fiind situat în intravilanul Municipiului Mangalia, mai exact în sudul litoralului Mangalia - Saturn. Suprafața totală a aleilor este de 14075 mp cu o lungime totală de 2527 m împărțită pe 4 zone. De asemenea, se va amenaja și un punct de belvedere cu o suprafață de 148 mp.

a) Zona 1 delimitată de Str. Lavrion la N și Parcarea Hotelului Cerna la S - zona are lungimea de 403,95 m. Aleea este în prezent folosită ocazional de vehicule de marfă care aprovizionează restaurantele din zonă.

b) Zona 2 – Parcarea Hotelului Prahova la N și zona limitrofă Hotelului Narcis - zona are lungimea de 530 m. Aleea pietonală este folosită ocazional de vehicule. Aceasta este prevăzută cu zid de gardă cu grosimea de aprox. 50 cm, prezentând o diferență de nivel față de plajă tot de 50cm. Zidul de gardă existent nu prezintă parapet, existând astfel pericolul accidentării prin cădere, mai ales în timpul nopții. În partea dreaptă a aleii este un taluz de pământ care se prezintă în condiții bune dar nu este întreținut (vegetația crește haotic, scările de acces pe taluz sunt rupte – nefiind realizate din beton armat).

c) Zona 3 – limitrofă Hotelului Narcis la N și zona limitrofă Hotelului Atena - este zona în care aleea prezintă acces la partea de jos a taluzului, dar și la partea superioară. Zidul de gardă existent care delimitează aleea de plajă este cu grosimea de 50 cm și înălțimea de aprox. 50cm față de plajă. Peste el este montat un parapet metalic. Scările de acces spre plajă sunt degradate, nefiind întreținute în timp. Înspre taluz bordura aleii este îngropată la cota superioară a aleii. Apa meteorică se scurge necontrolat spre plajă.

d) Zona 3 – limitrofă Hotelului Atena la N și zona limitrofă Hotelului Mangalia – pe această zonă aleea este prevăzută cu un parapet de protecție de înălțime aproximativ 50 cm spre mare, iar spre taluz cu bordură așezată la aceeași cotă ca și aleea. În proporție de 50% dalele existente din beton sunt degradate, prezentând fisuri.

Ca mobilier urban, vor fi amplasate bănci fără spătar și picioare, direct pe parapetul placat din granit. Vor mai fi poziționate bănci cu spătar și picioare în zona cu umbrar și în câteva zone speciale. Promenada va fi dotată cu coșuri de gunoi, în baterii de câte trei, pentru colectarea selectivă a gunoiului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lipsa cosuri de gunoi in toata statiunea Saturn Rusine !!!!!!!
0
1
pupincurism???
0
0
Spalare pe ce ai tu in loc de creier. Daca Radu Cristian nu face, de ce nu face, daca face fura bani. Era mai bine cu Iorgus care , ori de cate ori facea ceva pt oras ii mai rasarea un teren sau o viluta sau un hipermarket prin Eforie ? Ala v-a spalat creierul si nu vrea sa inteleaga neam, ca e o ruina si un penibil avid de putere si bani. V-a prostit in asa hal incat nu stiti sa folositi normalitatea si va faceti de cacat in vazul lumii spunand ca Mangalia e un oras mort. Turistii va pupa si se duc in Vama, prostilor care sunteti, va meritati soarta de slugi ale lui conu basinosu. Sictir.
4
2
spalare de bani.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614