REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

AMENDĂ, după ce ÎPS Teodosie a oficiat o SLUJBĂ unde NU s-au respectat măsurile de PROTECŢIE

AMENDĂ, după ce ÎPS Teodosie a oficiat o SLUJBĂ unde NU s-au respectat măsurile de PROTECŢIE

Replica API 12 iulie 2020 | 21:39 2667

Preotul paroh de la Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, a fost amendat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava cu 500 de lei, după ce Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă unde credincioşii nu purtau măşti şi nu respectau distanţa fizică.

Autorităţile din Suceava au anunţat, vineri seară, că, în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini video postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului şi care surprind o slujbă oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului la o biserică din localitatea Dorna Arini, judeţul Suceava, a fost constituită şi deplasată la faţa locului o echipă mixtă formată din poliţişti şi personal DSP Suceava, potrivit stiripesurse.ro.

“Poliţiştii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 08/09 iulie între orele 23.30-02.30. A participat un sobor de preoţi din Constanţa şi IPS Teodosie şi preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat circa 45-50 de enoriaşi. Deşi sunt amplasate afişaje privind obligativitatea respectării distanţării sociale şi portul măştii de protecţie, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administraţia lăcaşului de cult”, au precizat reprezentanţii ISU Suceava.

Sursa citată a menţionat că pentru acest motiv, preotul paroh al aşezământului a fost amendat în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activităţii.

Arhiepiscopul Tomisului a fost prezent, miercuri seara, la Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghiţeni, Dorna Arini, din judeţul Suceava, unde a oficiat Liturghia Sfântul Ioan Gură de Aur.

Slujba a fost transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, iar pe imagini se poate observa cum zeci de credincioşi nu poartă mască şi stau foarte apropiaţi unii de ceilalţi. De asemenea, la un moment dat, Arhiepiscopul Tomisului împărtăşeşte mai mulţi copii.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că nu doreşte să comenteze imaginile respective.

Potrivit datelor de pe site-ul lăcaşului de cult, aşezământul monahal ”Acoperământul Maicii Domnului” a fost ridicat de către Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, născut pe acele meleaguri, iar ctitorii mănăstirii sunt părinţii înaltului ierarh.

Biserica a fost ridicată în urmă cu 20 de ani şi este o construcţie în stil maramureşan.

În cadrul mănăstirii funcţionează o pensiune monahală cu spaţii de cazare pentru pelerini, mai precizează site-ul lăcaşului de cult.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa asa sefu dale dale cu aceiasi lingurita sa avem si noi de lucru.Stiti banuiesc ii cam greu cu firma noastra unde avem putin de lucru.Asta va spun asa prieteneste altfel ma vad nevoit sa renunt la adm ei.Nu detaliez aici mai mult.
0
0
Ce va mira ce va mire.Tre sa faca in asa fel ca firma de funerare a domniei sale sa prospere.Speram sa nu mai spele morti in acel garaj.Are si catelul care se ocupa cu rivna de sc
1
0
Noaptea ca hotii
4
0
500 de lei,banii pe lumanari pe o zi....un fleac,i-am ciuruit
4
1
ips teodosie este ingeras comparativ cu raed arafat care este satana nazista printre noi, veti vedea ce va iesi!
3
6
teodosie este diavolul mascat
7
4
Oamenii cred in dumnezmeu, nu cred in covid. Punct.
5
6
El facev rau dar incita la rau Din pacate a luat o rau razna si multi il urmeaza Cum poti sa accepti imapartasanie cui aceeasi lingurita si sa pupi icoanene si laba popii pe vremurile astea ???? Acesti oameni cu el in frunte nu trebuie tratati daca ajung in spital E scandalos ca din cauza unor deplasati psihici spitalele sunt pline si cei bolnavi nu pot ajunge in spital Pana cand acceptam ???
8
4
Asta face mult rau, prea mult rau.
7
5
Ala cu boasele... Cred ca ai cam inventat sexul anal.
3
3
Tomitanul asta in loc sa stea in puscarie mai face si misto de noi cu afacerile lui. 500 lei este de reclama
11
5
Amenda de 500 e la misto.
18
5
de fapt e un hotel unde cara fraieri in 'pelerinaj' ca sa le ia 100 de lei pe noapte. Plus magazinu de cruciulite chinezesti. Si toti banii fara taxe, bineinteles. A ajuns biserica mai rea decat infractorii, si eu sunte credincios, dar ce fac popii in romania nu mai are nici o legatura cu credinta ortodoxa.
21
5
Unii oameni cred in Iisus Hristos. De 2000 de ani. Perioada mare de timp ofera o anumita credibilitate, da un aer de justete. Sunt numiti de catre alti oameni 'medievali'. Culmea, cei care-i numesc astfel cred orbeste in tot ceea ce le spune televizorul, presa, toate cumparate de guwerner cu 40 de milioane de euro. Au si ei un Iisus pe care-l cheama Arafat. Si niste Apostoli numiti Grupul de Comunicare STRATEGICA. Care livreaza zilnic, din pix, dupa nevoile momentului, niste numere ce nu mai sunt supuse controlului vreunei alte autoritati. Dar, daca zice GCS-ul e sfant. Cine e mai 'medieval'?
15
13
02:03 ti-a dat-o la buci ?
15
7
Scapati-ne de acest hot!
21
8
Mai are ma-ta prosti acasa?
22
8
Neispravitilor, nu sunteti in stare de nimic, zaceti ca niste animale in sant si indrazniti sa-l criticati pe IPS in prostia voastra.
10
35

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614