REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

AMENDĂ PENALĂ pentru magicianul drogat, de la Festivalul Iernii

AMENDĂ PENALĂ pentru magicianul drogat, de la Festivalul Iernii

Replica API 2 decembrie 2021 | 00:25 2079

Petre S. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu. Bărbatul, în timpul Festivalului Iernii din parcul Tăbăcărie, a fost legitimat şi controlat corporal de oamenii legii, iar în urma controlului asupra lui s-au descoperit 2 pliculețe autosigilante, care conțineau muguri de culoare galben-verzuie, iar în buzunarul drept al pantalonilor, într-un pachet de țigări, un rest de țigară confecționată artizanal, care s-a dovedit a conţine cannabis.

Cum a fost prins Petre S.

Potrivit rechizitoriului, un echipaj din cadrul UM 0608 Constanţa, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu la evenimentul „Festivalul iernii”, desfășurat în Parcul Tăbăcăriei zona „Țara Piticilor”, a observat două persoane de sex masculin care fumau, iar la vederea echipajului de jandarmi au încercat să evite întâlnirea cu aceștia, plecând în direcții diferite. La controlul corporal asupra lui Petre S. au fost găsite 2 pliculețe autosigilante, transparente, ce conțineau muguri de culoare galben-verzuie, iar în buzunarul drept al pantalonilor a fost identificat un pachet de țigări care conținea un rest de țigaretă confecționată artizanal. Petre S. a declarat că fiind angajat magician la „Festivalul iernii”, în timp ce se îndrepta spre parcul Tăbăcăriei, a găsit în spatele City Mall trei pliculețe. Verificându-le conținutul a constatat după miros și aspect că este cannabis și a decis să le consume. Astfel, a confecționat o țigaretă din conținutul unui pliculeț și în spatele unei căsuțe la care martorul vindea vin, a consumat o parte a țigaretei în compania lui altei persoane, până la momentul depistării sale.

Ce a spus instanţa

La stabilirea pedepsei, magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au avut în vedere cantitatea mică de droguri de risc găsită de către organele constatatoare asupra inculpatului, cu ocazia depistării; preocuparea aparent izolată a inculpatului în a consuma droguri de risc, potrivit declarației proprii date în calitate de suspect; inculpatul este o persoană tânără, integrată social; inculpatul nu are înscrise în cazierul judiciar mențiuni privind antecedente penale anterioare; atitudinea inculpatului față de faptă a fost, pe tot timpul cercetărilor, una de recunoaștere și asumare. Instanţa a decis condamnarea lui Petre S. la pedeapsa principală a amenzii în cuantum de 1800 lei. Sentinţa a fost comunicată pe 25 noiembrie 2021 şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iesea prea mult abur din el...
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920