REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Amendamente la proiectul taxelor şi impozitelor. Palaz ameninţă că dacă nu sunt acceptate, consilierii PMP nu votează

Amendamente la proiectul taxelor şi impozitelor. Palaz ameninţă că dacă nu sunt acceptate, consilierii PMP nu votează

Replica API 15 decembrie 2017 | 11:40 429

Precizări legate de bugetul constănţenilor

Precizări legate de bugetul constănţenilor

Într-o conferinţă de presă susţinută de Claudiu Palaz în cursul zilei de joi, 14 decembrie, liderul PMP s-a poziţionat faţă de proiectul cu privire la taxele şi impozitele aferente anului 2018. Desigur, Palaz a anunţat că dacă nu se vor introduce amendamentele propuse de grupul PMP, consilierii locali nu vor vota proiectul.

De menţionat este faptul că la momentul adresării unei scrisori deschise, nu se operase modificarea la procentul propus pentru impozitarea imobilelor cu destinaţie nerezidenţială, menţinându-se valoarea anterior propusă. Cei de la Mişcarea Populară sunt de acord cu modificarea acesteia. În schimb, cei de la PMP nu sunt de acord cu majorarea taxei de salubrizare de la cota de 3 lei/lună/persoană la cota de 7 lei, precizând că doresc ca aceasta să rămână neschimbată. O altă propunere face referire la Taxa pe spectacole, care are valori diferite în funcţie de tipul manifestării artistice sau competiţie sportivă, cei de la Mişcarea Populară dorind ca această taxă să fie una unică, de 2%.

Partidul Mişcarea Populară propune următoarele taxe:

1. în cazul unui afişaj situat în locul în care persoana derulează o activitate economică, taxa să fie de 27 lei/an/m2;

2. în cazul oricărui alt panou sau afişaj să fie o taxă de 54 lei/an/m2.

Iată scrisoarea deschisă lansată de grupul PMP Constanţa:

„Dorim pe această cale să te informăm despre necesitatea egalizării cotelor de impozitare pentru imobilele cu destinaţie nerezidenţială, astfel încât forma de deţinere să nu reprezinte un criteriu discriminatoriu sau anticoncurenţial.

Odată cu apariţia Legii 227/2015 privind codul fiscal, cota de impozitare pentru imobilele nerezidenţiale a fost stabilită între 0,2-1,3%, atât pentru imobilele deţinute de persoanele fizice, cât şi juridice.

Autorităţile locale au stabilit impozitul la cota de 0,25% pentru persoanele fizice, tocmai pentru a nu afecta activitatea acestora, însă această măsură nu poate fi menţinută permanent, întrucât creează discriminări în mediul de afaceri. Astfel, la această dată, pentru aceeaşi activitate economică (ex. hotelieră), un operator plăteşte 1,3% impozit din valoarea imobilului, dacă acesta este deţinut de societate, şi doar 0,2% dacă este deţinut de o persoană fizică.

Hotărârea consiliului local privind taxele şi impozitele locale pentru anul 2018 prevede majorarea impozitului pentru persoanele fizice care deţin imobile cu destinaţie nerezidenţială la 0,45%, urmând ca în decursul anilor 2019 şi 2020, acesta să crească treptat la 0,70%, respectiv 1,00%.

Pentru eliminarea discriminării amintite, autorităţile locale au decis eliminarea cotei adiţionale de 15,4%, începând cu anul 2018, aplicată persoanelor juridice care deţin clădiri nerezidenţiale, fiindu-le aplicabilă doar cota de 1,3% conform codului fiscal. În acest sens, ne dorim o aplicare echitabilă a prevederilor codului fiscal pentru toţi cei care desfăşoară acelaşi tip de activitate economică, aşa cum este corect”, au transmis liderii PMP Constanţa printr-o scrisoare deschisă.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stie a scrie excremental de palaz vaai nu credeam stiam ca ii indragostit vesnic de functiile publice si de banul de la buget dar sa stie sa scrie chiar nu stia nimeni.dup 4 ani madatul de fata va tre sa faca si leceul sa dea bine in sv.jaaaalnicule opportunist traseit.bine ca nu neam pricopsit cu tine k primar.
5
0
Venim dupa tine machidoane! Mos Craciun ti-a pregatit un loc in celula la Poarta Alba. Si iti luam si banii pe care i-ai furat, la eoliene, de la pod, de la terenurile lui Mazare.
11
0
ai facut ma ceva cu betivul ala de la aeroport sau ai luat muje ??
8
1
amaratul asta de Palazu mic se ia te toata lumea doar doar l-o baga si pe el in sema cineva! Aud ca procurorii...
13
0
ameninta Palaz vai si vaiii acest traseist politic ajuns are acum si basini.Treci omule la lucru in privat altfel sigur asta ai sa faci dup ce pagubesti bugetu timp de 4 ani.Dupa poate tataie te mai valideaza pt alt mandate.
9
0
Daca nu sunt acceptate amendamentele, cei doi consilieri nu vor vota, in schimb isi vor lau jucariile acasa si vor pleca si cu mucii vraiste la nasul lor! Hai penibilule cu partidul tau si mai penibil, baga te in seama inca odata, ca te asculta pulea! Trimteti-l dracu pe handicapatul asta pe Insula Serpilor sa nu-l mai vedem!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920