REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

„Ameninţat” cu referendumul de înlocuire, primarul din Mangalia invită anumiţi consilieri să mai şi muncească!

„Ameninţat” cu referendumul de înlocuire, primarul din Mangalia invită anumiţi consilieri să mai şi muncească!

Replica API 2 iunie 2017 | 09:06 395

Cristian Radu

Consilierii ALDE din Mangalia vor să organizeze un referendum pentru demiterea actualului primar al municipiului din sudul litoralului! Primarul Cristian Radu este acuzat de consilieri de "rea credinţă" şi de cheltuirea iresponsabilă a banului public.

"La iniţiativa primarului Cristian Radu, consilierii PNL şi UNPR au votat din nou, în cea mai recentă şedinţă (pe 31 mai a.c.), zeci de miliarde pentru avocaţi, zeci de miliarde pentru spaţii verzi - spaţii verzi care vedem cum arată după ce primarul a cheltuit peste 100 de miliarde în ultimii 4 ani pentru întreţinerea lor", susţin consilierii ALDE în expunerea de motive care să justifice referendumul dorit de aceştia. Demersul privinmd referendumul este iniţiat de reprezentantul ALDE Nicolae Moroianu.

Iată însă ce spunea primarul Mangaliei imediat după şedinţa din data de 31 mai:

„Astăzi (miercuri –n.r.) a avut loc o şedinţă a Consiliului Local, în cadrul căreia am propus mai multe proiecte de interes pentru locuitorii oraşului, dar şi demararea unor lucrări de infrastructură. Astfel, a fost aprobată o rectificare bugetară pentru asigurarea funcţionalităţii serviciilor administraţiei publice locale, în urma reorganizării instituţionale, din ultimele luni. Cu această ocazie, îmi cer scuze încă o dată pentru întârzierile în acţiunile de întreţinere a spaţiile verzi (cosit), dar vă asigur că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Am mai propus aleşilor locali să aprobe, de principiu, contractarea unui împrumut pentru marile proiecte de infrastructură ale oraşului nostru (străzi, trotuare), dar şi pentru modernizarea unor obiective, cum ar fi Casa de Cultură sau cinematograful Pescăruş. După cum ştim cu toţii, din bugetul local nu ne ajung banii şi pentru investiţii, aşa că trebuie să apelăm la surse externe, cum ar fi: fonduri UE, fonduri guvernamentale sau împrumuturi la dobânzi reduse.

În următoarea perioadă, vom pune în dezbatere publică o listă de proiecte care pot fi finanţate dintr-un astfel de împrumut, iar cetăţenii oraşului vor decide ce facem cu banii. Dacă tot am vorbit de fonduri UE, vă informez că tot în şedinţa de astăzi s-au aprobat o serie de documente necesare atragerii banilor europeni pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii în staţiunea Saturn.

Pentru străzile din oraş lucrăm la un alt proiect, tot cu fonduri UE, dar în colaborare cu partenerii bulgari de la Balcik. În şedinţa CL s-a mai votat şi pentru acordarea burselor şcolare pe semestrul II. Reamintesc, totodată, că banii pentru bursele pe semestrul I au fost transferaţi cu întârziere, întrucât unităţile de învăţământ au trimis greşit la Primărie situaţiile financiare şi a fost nevoie să le refacă. Nu în ultimul rând, fac apel la unii consilieri locali să mai lase deoparte politica şi să se apuce de treabă pentru oraş. Vor avea destul timp de politică în campania electorală”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Radule ! Nui lasa pe astia de la ALDE sa mai ciordeasca ca au o foame in ei de nu se poate.Radule inca doua mandate ai cel putin de la cetatenii din Mangalia,garantat.Bravo tie,ai reusit sai pui cu botu pe labe pe trantorii astia
0
0
O sa imi depun candidatura, sunt cunoscut bine de localnici si sustinut chiar si de Menabit Ozghiun, impreuna vom face treaba buna. Trebuie doar sa ne sustineti cat mai repede. PSD si eu va vrea binele, doar noi va scapam de hoti
0
0
Sa vina conu la putere,ca nu mai am lucrari la santier!
1
0
jumatica chiar este kkt,numai pentru el si consilierii lui timpiti,a si muma padurii de sora-sa, de proasta aia curva uitasem
0
0
toti ar trebyui sa munceasca si sa se mai gandeasca si lkla urbe nu numai la fundul lor Avem cei mai nuli edili din ro
2
3
Mafia terenurilor vrea sa puna mana din nou pe primarie
3
2
unde il muta acuma baietii cu ochii albastri?
3
1
Primarul Mangaliei este repetent la tot ceea ce inseamna administratie publica. O nulitate.
3
7
Sunteti cinstiti sa spuneti cit a platit Radu pentru acest articol?Daca ati luat interviul in Mangalia si nu ati vazut cum arata dupa jumatate de an orasul atunci daca ati fi fost de buna credinta nu publicati asa ceva,dar nu ati fost si nu sunteti,probabil supravetuiti ca publicatie din sursele acestor hoti ca Radu .
6
3
Chiar asa; cum de pana sa aibe Radu majoritate in consiliu se infoiau unii cand blocau absolut tot iar acum, asa deodata alde Morcoveanu, Folforeanu si Xanax au devenit cetateni responsabili si cu initiative ? Se vede, baeti ca stati ca ghioceii in fata lui Iorgus si incercati prin orice metode sa reacaparati orasul. Nu mai merge cum mergea, nu mai tine cum tinea. Forta Radu, ne-am prins de smenozeala si sa vezi surpriza vietii !!!!!!!!!!!!!!
10
9
Disperarea lu' Conu Iorgu nu cunoaste limite... arde-i domn primar. Ia-le gatu'! Ne-am saturat de mizeriile lor!
7
8
RADU CRISTIAN UN JEG DE OM LINGE IN CUR POLITIC SI LE DA BANII DIN MAGARII ASA FACE SI LA GARDA NUMAI MANEVRE CATE BLESTEME A PRIMIT DACA IL DEZBRACI ZICI CAI BETIV BOSCHETAR CU NEVASTA INPAIATA FARA COPII NISTE SLUGI .DNA NU SE SESIZEAZA CAT A FURAT SI CAT FURA EXCROCU ORDINAR
14
10
te-a invatat primarul Com.Costinesti sa-ti bati joc de populatie inclusiv de consilieri tinand-ui ca pe catelusi la raport.
10
8
Iorgus si-a scos catelusii la atac de cand il cauta Radu la terenuri
14
10
Acum ii invita pe consilieri la treaba?!Ei se fac ca muncesc si prostimea crede, doar sunt platiti din bani publici.Mai pe romaneste - ii doare la basca!
16
3
Fute-i raduleee!!!!
10
15

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614