REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Amenzi de 14.000 de lei unor restaurante și fast-food-uri, în urma unui control pe litoral

Amenzi de 14.000 de lei unor restaurante și fast-food-uri, în urma unui control pe litoral

Replica API 7 iulie 2017 | 00:00 426

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a aplicat amenzi în valoare de 14.000 de lei și a retras de la comercializare 32 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, în urma unui control desfășurat miercuri în zonele de interes turistic de pe litoral.

Conform unui comunicat al ANSVSA, au fost sancționate contravențional cinci restaurante și două unități tip fast food, cu amenzi în valoare totală de 14.000 lei, în plus fiind confiscate și retrase de la comercializare 32 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

"În data de 05.07.2017, inspectorii sanitari veterinari care activează în cadrul 'Comandamentul Sezon Estival 2017' au verificat modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare. În urma controalelor efectuate în zonele de interes turistic, inspectorii au constatat o serie de deficiențe, precum condiții de igienă necorespunzătoare în spațiile de lucru, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare și depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare", se arată în comunicat.

În plus, tot miercuri, la solicitarea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Constanța, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la două unități unde, în urma verificărilor efectuate și a deficiențelor constatate, a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei și a retras de la comercializare 269 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Totodată, a fost eliberată o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate tip pizzerie, se mai spune în comunicat.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat la începutul acestei săptămâni, la Constanța, "Comandamentul Sezon Estival 2017".

"Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităților specifice, la protejarea sănătății publice și, implicit, a intereselor turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc", se menționează într-un comunicat, conform AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si care sunt unitatile cu mancare stricata? Nu de alta, dar macar sa mergem acolo, sa ne facem un selfie, sa-l punem pe facebook si sa ne dam ciumeci ca am mancat produse alimentare de kkt la pret de super restaurant.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614