REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Amenzi RECORD pentru șoferii care n-au plătit parcarea prin SMS

Amenzi RECORD pentru șoferii care n-au plătit parcarea prin SMS

Replica API 22 noiembrie 2018 | 00:16 369

Poliția Locală Constanța, cu bunghiul pe șoferii care nu plătesc parcarea prin SMS! Au fost sancțiuni de peste 900.000 lei! În perioada 18.10.2018 -13.11.2018 polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 1573 amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata.

La începutul acestor activități de constatare polițiștii locali au desfășurat în teren, o campanie de informare ce s-a derulat pe parcursul a 3 săptâmâni, perioadă în conducătorii auto au fost atenționați cu privire la obligațiile legale care le revin, abia apoi s-a trecut la sancționare. La momentul începerii sancționării contravenționale numărul mediu de încălcări a Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța era de 90 pe zi, iar în acest moment numărul mediu de persoane sancționate contravențional se situează în jurul cifrei 40. Cuantumul acestor amenzi contravenționale s-a ridicat la suma de 942.000 lei. ”Dorim să precizăm acest lucru pentru a arăta faptul că numărul celor care încalcă prevederile legale în vigoare s-a redus la mai puțin de 50% față de cel inițial, motiv pentru care celor care s-au conformat dorim să le mulțumim, iar celor care încă nu au înțeles obligațiile legale ce le revin să le aducem la cunoștință prevederile art.24, lit a corborat cu art.25 din H.C.L nr.235/2018 Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța - și anume ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plată cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600-1.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în 15 zile de la comunicare. În speranța că recomandările noastre își vor atinge obiectivul și anume acela de creștere a gradului de conformare în rândul conducătorilor auto, aducem în atenția opiniei publice că interesul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în materie de circulație pe drumurile publice este acela de a asigura fluența și siguranța rutieră necesare”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma ingrozesc cand vad comentariile. Intai tipati ca nu sunt locuri de parcare si cand trebuie sa platiti ptr ele urlati ca nu aveti credit pe telefon sau ca nu exista lege care sa-ti zica sa ai tel cu tine. Stai acasa sau mergi pe jos mai nene daca nu ai credit de 0.3 centi ca benzina e aproape 6 lei. nu e nici lege care spune ca trebuie sa iti faca loc de parcare dar vrei civilizatie. Plateste daca vrei
3
1
alo, primaria si consilierii competenti ai satului Constanta, rezolvati intai problema parcarilor si pe urma mai vorbim
4
0
avem parcari pentru clientii localurilor din centru. pentru riverani NU
1
0
Atat timp cat nu ofera toate instrumentele de plata amenda este total ilegala. Din cate cunosc eu un HCL nu este superior legilor date de parlament. Nu exista obligatia legala a unei persoane sa poarte tel.mobil. Ce faci daca are cartea cu optiune activa fara euro suplimentar ? Sau nu am obligatia sa am mobilul asupra mea ! Nu platiti nici o parcarepentru ca orice amenda in acest caz este lovita de nulitate absoluta.
5
1
Faceti parcari in oras ca nu sunt
6
0
NU PARCHEZI, parchezi in alta parte, pe o straduta laterala unde nu se percepe taxa si mergi frumusel per pedes, adica, PE. JOS.
7
6
Ce faci daca nu ai telefon sau nu-l ai la tine, sau nu ai credit?
4
5
primarul popic stie ca va pierde alegerile si trage tare sa-i jupoaie pe constanteni, nu credeam ca am sa preiau vreodata un slogan de hashtagisti neomarxisti totalitaristi - DNA sa vina sa te ia!
6
2
pana nu oferiti o solutie alternativa de plata, o sa pierdeti toate procesele
21
3
si daca va dau toti in judecata ce o sa faceti ca oricum e ilegal cum procedati , de ce in parcarea tribunalului se poate plati si cash , acolo nu va merge ..
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218