REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Amenzile pentru cei care îşi plimbă câinii pe plajă sunt valabile şi în extrasezon

Amenzile pentru cei care îşi plimbă câinii pe plajă sunt valabile şi în extrasezon

Replica API 10 octombrie 2016 | 00:00 1876

Sfidează legea!

Sfidează legea!

Sursa foto CONSTANTA PITOREASCA

Odată cu încheierea sezonului estival la data de 30 septembrie, constănţenii parcă au uitat de legea care prevede interzicerea câinilor pe plajă! Tot mai mulţi dintre ei dau parcurile pe plaje, găsind cel mai bun mod de relaxare pentru animalul lor! Mult controversata lege care interzice accesul animalelor pe plajele de pe litoralul românesc, promulgată încă din 2006, se pare că trece pe lângă urechile posesorilor de patrupede. Aceştia nu tratează cu seriozitate faptul că sunt aspru pedepsiţi la buzunar în cazul în care sunt prinşi de către poliţişti încălcând legea. Un astfel de gest este sancţionat cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei!

Indiferente vis-a-vis de lege sau poate neinformate, mai multe persoane au profitat de vremea frumoasă de la malul mării și au preferat să își petreacă timpul pe plajă, împreună cu cel mai bun prieten al omului, câinele. Întrebați dacă ei cunosc faptul că legea le interzice acestu lucru, aceștia au motivat spunând că în extra-sezon accesul este permis. Fals. Se pare că mulți dintre constănțeni nu au luat la cunoștință faptul că legea interzice accesul câinilor pe plajă pe toată periaoda anului.

Autoritățile nu au semnalat tocmai corect interzicerea patrupedelor pe plajă! Așa cum există panouri care care îi atenționează pe cetățeni cu privirea la interzicerea unor obiceiuri în diferite spații, precum interzicerea fumatului, interzicerea parcării, așa ar trebui să existe și în cazul animalelor de companie. Deși legea sancționează scump fapta, pe plajele constănțene nu există panouri care să le amintească oamenilor că nu au voie cu animalele de companie pe plajă. Motivul lipsei panourilor ar fi cauzat tot de oameni, prin vandalizarea panourilor care interzic acest lucru.

Astfel, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral spun că odată cu începerea procesului de conservare al plajelor pentru sezonul rece, vor fi din nou amplasate mai multe panouri cu scopul avertizării oamenilor de interzicerea câinilor pe plajă. “Mai sunt câteva panouri pe plaje, spre exemplu, în zona celei din Faleză Nord există un panou al cărui colaj a fost distrus. Unele dintre panouri sunt vandalizate, iar pe timpul sezonului rece este foarte greu să pui un panou și să reziste la furtuni, la intensificări foarte puternice ale vântului. Vor rămâne câteva în zonele de acces.

După data de 14 octombrie începem conservarea plajelor pentru sezonul rece și adunci vom pune mai multe panouri pentru a atenționa oamenii cu privire la faptul că accesul cu câini pe plajă este interzis.”, a declarat pentru „Replica” de Constanța, Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL. În sezonul estival 2016, mai exact în luna iulie, s-a înregistrat o singură sesizare la Poliția Locală Constanța, conform purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Constanța, Valentina Chiriță.

Sesizarea a vizat o persoană care se afla, la acel moment, cu câinele pe plajă și care a primit un avertisment din partea echipajului de poliție care își desfășura activitatea în acea zonă. În urma avertismentului, persoana în cauză a părăsit plaja împreună cu animalul său de companie. Legea interzice și sancționează accesul cu animale pe plajă, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilităţi.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367