REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare, NECONSTITUȚIONALE!

Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare, NECONSTITUȚIONALE!

Replica API 6 mai 2020 | 17:38 4039

Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare.

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă, notează digi24.ro.

Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului, care susține că ordonanța de urgență nu este clară și previzibilă, iar faptele pentru care se pot da amenzi nu sunt individualizate.

Decizia CCR nu anulează automat amenzile date. Ele trebuie contestate în instanță de către cei care au fost amendați, a declarat Augustin Zegrean, fost președinte CCR, la Digi24.

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate referitoare la prevederile art. 9, art. 14 lit. c1) – f) și art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în ansamblul său, a anunțat joi instituția într-un comunicat de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba ,daca au dar astia cave neconstitutionala...nu-i bine,sate pulimea galbena de cur in sus!ca psd ca plm!sinteti cretini!ca astia care au stat in casa....ca plm...ce treaba are ala care si-a vazut de treaba?!?e vrb de amenzile date d'ampulea aici!alea care au fost pe bune ptr fapte penale la covid -fuga din izolare sau carantina-sint infractiuni si raman,adevarat la cuantum mai mic,de dinainte de panarama!astea care sint contravention se contests si se sterg!plm....pina nu se public's in monitor pulitia poa'sa mai dea amenzi,da' le da ca sa le dea....de munca la magistrati!plm,la noi...plm
0
0
Spunea cineva mai jos ca nu poti avea salariu mic si amenzi mari. Asa ar fi, dar pe ne-educati nu ai cum sa ii inveti sa respecte reguli. CCR nu respecta ea regulile democratiei, asa ca pe aici suntem. Unii injura ciuma rosie, altii ciuma galbena, dar de fapt ramanem un popor fara respect fata de lege, fata de reguli, fara empatie pentru semeni. Fara educatie vom ramane aici secole.
2
0
tiganii si asa nu platesc , se sterg la dos cu amenzile. Nataraul de Dorneanu e sluga PSD-lui , o nulitate de om ca si membrii sai. Afara cu astia
5
1
ORBAN TURMENTATUL SI VELA DEMISIA !!!! AFARA INCOMPETENTILOR !!! MARS SA STATI IZOLATI IN BECI SI CITITI CONSTITUTIA DE 1000 DE ORI IMBECILILOR !!!
5
2
Acest CCR, cu toate fosilele comuniste din care este compus, nu face decat sa distraga atentia publica de la decizia CEDO, de ieri. Cu toate deciziile pe banda rulanta, aparute, ca prin minune la o zi diferenta, ne prostesc si ne indeparteaza de subiectul principal: CCR este un organism politic, comunist, agatat de PSD. Subiectul principal: cei care au luat decizia de suspendare a lui Kovesi, trebuie sa dispara. Daca nu din onoare, pe care sigur nu o au, macar sub presiunea politica si sociala. Asa ca, monstrul care o conduce, impreuna cu acolitii sai, trebuie sa plece!
5
2
Deci din acest moment declaratiile vietii sunt facultative?!
13
1
Tot guvernul trebuie sa demisioneze.
16
7
noi tiganii turci din dobrogea multumim ccr ca ne-a ajutat sa nu mai platim amenzile .eu am trei . in total 43.000 lei .O sa se zgarie pe ochi miitienii dar asta e viata .Cateodata o mai si sugi .
10
10
Au dat decizia in felul asta pt a nu plati tiganii borati amenzile! Pai unde mama dracului mai este statul de drept? Pt ce s-au mai dat ordonante militare, pt ce s-au mai dat amenzi? Atata vreme cat nu s-a respectat legea, s-a dat amenda! Este adevarat ca s-au facut si abuzuri, dar nu inseamna ca toate amenzile au fost date la vrajeala! Au sunat garoii de buibase din staboruri si au anulat astia amenzile. Ca veni vorba, PSD... voi nu mai iesiti in toamna, ve-ti pierde alegerile! Sa va intre bine in cap asta! Gata, jocurile au fost facute, mai les dupa trecerea tacita a celor 2 proiecte de lege
21
8
PSD-ul meu.Am fost pus de guzganu rozafiu. Mai stau.Bravo CCR.
4
9
Dupa ordonanta asta vine si taierea de salarii din MAI
12
4
oamenii pusi de mizerabilul psd i-si fac treaba fara nici o remuscare.
9
12
Fraierii de noi ca am stat in casa si am respectat ordonanta! Toata lumea pe strada de azi!
28
4
Asta este o bataie de joc la adresa oamenilor corecti si responsabili. Orbane daca aveai coloana vertebrala iti dadeai demisia.
31
3
Idiotii fomisti trebuiau sa puna amenzile rezonabile nu de 3 ori salariul mediu, in schimb pensiile speciale la nesimtiti sunt constitutionale
18
6
Din momentul asta nu se va mai respecta nimic in tara asta !
26
6
Ati castigat timp sa achizitionati masti,viziere,combinezoane,puneti sistemul medical la punct cu paturi si ventilatoare si dati drumul la oameni sa munceasca.Fiecare se protejeaza dupa cum recomanda media pe barba lui!
17
3
Un mare mumu Polutiei Romane!!! S-o sugeti grav analfabetilor!!!
22
17
pai, daca nu se mai pot da amenzi constitutional, atunci, nemaiexistand nicio masura coercitiva ar trebui sa se termine si cu ordonanta si lumea sa revina la normal.
28
5
nu poti sa ai cel mai mic salariu din Europa si Amenda cea mai mare asa gandesc hoti de la PNL ,CIUMA GALBNA .
27
8
Daca primeste o amenda de 2000 de lei, cand mergi sa platesti te informeaza faptul ca trebuie sa platesti doar 50 sau 100 de lei.
22
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218