REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Americanii nu-și vor sacrifica trupele din România în negocierile cu Rusia, transmite Departamentul de Stat

Americanii nu-și vor sacrifica trupele din România în negocierile cu Rusia, transmite Departamentul de Stat

Replica API 11 ianuarie 2022 | 00:02 1398

SUA au declarat că nu intenţionează să reducă numărul de trupe din Europa de Est pentru a dezamorsa tensiunile cu Rusia. Înaltul diplomat Antony Blinken a declarat că Rusia promovează o „naraţiune falsă" pentru a justifica desfăşurarea de trupe la graniţa cu Ucraina, scrie stiripesurse.ro.

Statele Unite au respins informaţiile potrivit cărora se pregătesc să ofere reducerea numărului de trupe din Europa de Est ca monedă de schimb în cadrul discuţiilor de săptămâna viitoare cu Rusia privind Ucraina.

Postul american NBC News, citând mai multe surse, a relatat vineri că Washingtonul este pregătit să discute reducerea forţelor americane în Europa de Est ca monedă de schimb pentru ca Rusia să se retragă de la graniţa ucraineană şi din alte părţi ale regiunii.

„De fapt, am fost clari cu Rusia, în mod public şi privat, că, dacă Rusia va invada în continuare Ucraina, ne vom întări partenerii noştri NATO pe flancul estic, faţă de care avem (o) obligaţie sacră ca aliaţi", a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

În decembrie, Rusia a prezentat o listă de cerinţe pentru restabilirea relaţiilor cu SUA şi NATO. Aceasta includea încetarea desfăşurărilor NATO pe flancul estic al alianţei şi oprirea extinderii NATO în regiune, relatează DW.

NATO a respins aceste cereri, afirmând că Rusia poate decide cine intră în alianţă şi nici dictează operaţiunile acesteia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa-l otraviti voi cu otrava adusa din Rusia de moldoveni si inmanata cozilor de topor din PSD? Nice try, my friend!
5
2
posteaza si pe facebook daca ai sange-n instalatie
2
2
mwee putina de la Kremlin. Muyee PZD.
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614