REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Americanii vizitează Constanţa şi apoi Transilvania: Aveţi o ţară frumoasă, o să mergem şi la Dracula

Americanii vizitează Constanţa şi apoi Transilvania: Aveţi o ţară frumoasă, o să mergem şi la Dracula

Replica API 2 aprilie 2014 | 00:00 137

S-a deschis sezonul croazierelor

S-a deschis sezonul croazierelor

Americanii au ajuns la Constanţa. Entuziasmaţi, aceştia au păşit pe ţărmul nostru marţi, 1 aprilie, la orele 13.00, spunând că avem o ţară frumoasă. "O să mergem şi în Transilvania, acolo ştim de un castel frumos, de Dracula", a spus o femeie din Missouri, sosită la Constanţa cu nava River Concerto.

Nava fluvială River Concerto a deschis sezonul de croaziere în Portul Constanţa. Escala a fost programată pe 1 aprilie, ora 13.00, şi va dura trei zile, timp în care cei 160 de turişti vor avea programate excursii. Americanii au păşit fericiţi pe teritoriul constănţean, menţionând că avem o ţară frumoasă. "Ne-au dat multe detalii, nişte informaţii grozave despre ţara voastră. Oamenii de aici sunt minunaţi, vă iubim ţara. Este pentru prima dată când venim în această parte şi vom merge în Transilvania într-o excursie. Ce ştim despre acel loc? Păi... Dracula. Nu, nu, acum serios: ştim că acolo este un castel absolut superb şi vrem să-l vedem. Mulţi vor merge acolo, pe când alţii vor merge în Turcia. Acum suntem la final în călătoria noastră. Am început din Budapesta, am fost în Serbia, Bulgaria... am mai uitat", a spus o pasageră de pe nava fluvială River Concerto. Comandantul navei a precizat faptul că începutul croazierei a pornit din Budapesta. "Croaziera, în total, este de 10 zile, urmează mâine (miercuri - n.r.) să debarcăm, pasagerii merg la Bucureşti, după care va sosi un nou grup, care va pleca pe ruta Constanţa - Budapesta", a precizat Marian Piţigoi, comandantul navei fluviale. Însă, de aici începe sezonul croazierelor. Prima navă maritimă de pasageri este programată pe 13 aprilie, aceasta fiind MSC Simfonia. Şi în acest sezon, va fi disponibilă pentru croaziere cu îmbarcare din Constanţa nava MSC Orchestra. Aceasta este programată să sosească de patru ori în Portul Constanţa, itinerariul de vacanţă al acesteia cuprinzând porturi din Grecia, Turcia şi Italia. Anul acesta va veni pentru prima dată la Constanţa nava maritimă Aida Aura, care are programate deja 5 escale. Aceasta are 203 metri lungime şi o capacitate de 1.700 de pasageri. Portul Constanţa a devenit deja o destinaţie tradiţională pentru multe dintre companiile de croaziere, acestea revenind an de an, cu mai multe escale. De exemplu, nava Costa Deliziosa, cu o capacitate de aproape 3.000 pasageri, are programate şase escale la Constanţa. Prima vizită va avea loc pe data de 4 mai, iar ultima, pe 18 octombrie. Thomson Celebration va face escală de 6 ori în acest an în Portul Constanţa, iar Seabourn Odyssey, de trei ori. Până la această dată, la terminalul de pasageri al portului Constanţa sunt anunţate 74 de escale, iar lista este în continuă actualizare. Se estimează o creştere cu circa 15% a numărului de pasageri care vor sosi în acest sezon la Constanţa, la bordul navelor de croazieră, faţă de sezonul anterior. Multe dintre navele care aveau ca destinaţii porturile Yalta şi Odessa au modificat ruta, fără a afecta escalele la Constanţa, ba mai mult, mărind durata acestora. În 2013, la terminalul de croaziere al Portului Constanţa, au sosit 69 de nave de pasageri, cu 54.616 turişti la bord.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614