REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Amet Varol lansează acuzaţii voalate de nepotism la UDTTMR

Amet Varol lansează acuzaţii voalate de nepotism la UDTTMR

Replica API 12 ianuarie 2016 | 22:54 3072

După Congresul în cadrul căruia Ersun Anefi a fost desemnat viitorul deputat,

După Congresul în cadrul căruia Ersun Anefi a fost desemnat viitorul deputat,

Amet Varol

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România a organizat sâmbătă, 9 ianuarie 2016, Congresul Naţional pentru desemnarea noii conduceri pentru următorii patru ani, precum şi candidatul la funcţia de deputat din partea UDTTMR pentru mandatul 2016 - 2020. La funcţia de preşedinte, lucrurile au fost clare: Gelil Eserghep, unicul candidat, va conduce încă patru ani de acum înainte UDTTMR. În schimb, la desemnarea candidatului Uiniunii pentru un mandat de deputat în Parlamentul României, au existat doi candidaţi: actualul parlamentar Amet Varol şi suprefectul judeţului Constanţa, Ersun Anefi. Spre marea dezamăgire a lui Amet Varol, Ersun Anefi va reprezenta Uniunea de la alegerile viitoare în Parlament. De menţionat că la Congres nu au lipsit tensiunile, în sensul că mai multe persoane care ar fi dorit să participe, fie şi în calitate de observatori, nu au fost lăsate să intre, pe motiv că nu se aflau pe listă! situaţia a fost comentată şi de Varol Amet, care a susţinut că, „din păcate, nici voi, jurnaliştii, nu aţi putut asista la întreg procesul de votare”. „Lucrările Congresului nu a fost corecte. A fost un Congres accelerat, grăbit. Acum patru ani, a avut loc pe 23 iunie, fiindcă mai este timp până la alegerile parlamentare să desemnăm candidatul”, a spus Amet Varol, care a continuat spunând că cel desemnat să fie viitorul deputat este „naşul fetei preşedintelui UDTTMR, Gelil Eserghep”. „Eu în programul meu am un punct în care spun că susţin eliminarea nepotismului... iar la Uniune ce vedem? Cât priveşte listele cu participanţi, şi acestea sunt discutabile. (...) Spre exemplu, nu a fost lăsate să intre nici imamul din Bucureşti”, a mai spus Amet Varol.

Acesta a precizat că doreşte să se liniştească după acest rezultat, iar apoi va decide dacă va contesta sau nu lucrările Congresului. „Trebuie să mai consult statutul Uniunii şi apoi iau o decizie”, a afirmat Amet Varol. Dincolo de posibila contestaţie, Amet Varol a mai făcut referire şi la modelitatea de vot în cadrul Congresului – la vedere, deşi, susţine acesta, în statut se precizează că desemnarea persoanelor se face „prin vot secret”.

În ceea ce-l priveşte pe imamul de la Bucureşti care nu a putut intra în sala unde a avut loc Congresul, şi nu a fost singurul, Osman Aziz a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, că este revoltat de situaţie. „Sunt membru fondator al Uniunii! Nu am fost lăsat să intru la Congres pentru că mi s-a spus că nu sunt pe listă. am arătat carnetul, cu cotizaţia la zi.... Nu a fost lăsat să intre nici preşedintele filialei UDTTMR de la Bucureşti”, a precizat Osman Aziz, care a precizat că, din punctul său de vedere, Amet Varol ar trebui să conteste rezultatele Congresului.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218