REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Amicul carderului Ciuşcă, arestat preventiv după scandalul monstru din Eforie

Amicul carderului Ciuşcă, arestat preventiv după scandalul monstru din Eforie

Replica API 17 august 2011 | 00:00 1138

Firma Metropolitan mulţumeşte gardianului de la Penitenciar care a intervenit pentru aplanarea conflictului

Firma Metropolitan mulţumeşte gardianului de la Penitenciar care a intervenit pentru aplanarea conflictului

După ce iniţial a fost reţinut pentru 24 de ore, Valentin Popa, de 33 de ani, unul dintre agresorii de la Eforie, a fost arestat preventiv. El este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri lovire sau alte violenţe. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în după-amiaza zilei de 16 august 2011, în jurul orelor 17:00, aflându-se în centrul staţiunii Eforie Nord, lângă staţia de autobuze "Poştă", după ce autoturismul său marca BMW 320 cu numere bulgăreşti, condus de Nicolae Sorin Boncătă, zis "Ciuşcă", a acroşat un microbuz de pasageri oprit în staţie, Valentin Popa, împreună cu "Ciuşcă" au provocat scandal, fiind în stare de ebrietate. Potrivit procurorilor, Popa s-a înarmat cu o crosă de golf, pe care a scos-o din portbagajul autoturismului şi cu care i-a aplicat mai multe lovituri dispecerului microbuzului aparţinând nd Metropolitan, Redin Memiş, care s-a ales cu leziuni corporale ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale. În tot acest timp, un poliţist angajat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a intervenit din public pentru a dezamorsa conflictul şi pentru a-i împiedica pe cei doi agresori să îi mai lovească pe şoferul şi dispecerul microbuzului. În loc să se liniştească, "Ciuşcă" a încercat să-l lovească pe poliţist cu un cuţit tip de tăiat "kebab" lung de 70 cm. Poliţistul a tras două focuri de avertisment în plan vertical, întrucât nu a reuşit să-l convingă să renunţe la atacul cu "sabia", după care a tras 2 focuri spre agresor. Boncătă a fost transportat la spital, unde a fost internat cu diagnosticul de plagă împuşcată în zona lateralo-cervicală stângă şi plagă împuşcată la hemitoracele stâng, iar după ce a primit îngrijiri medicale a rămas sub supraveghere medicală în spital. Pedepsele prevăzute de lege pentru infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului reţinut sunt închisoarea de la unu la 5 ani în cazul ultrajului contra bunelor moravuri şi ordinii şi liniştii publice, respectiv închisoarea de la 6 luni la un an sau amenda în cazul lovirii sau altor violenţe.

Cel care a tras cu arma a fost de bună credinţă

Potrivit IPJ, angajatul Penitenciarului Craiova a dat dovadă de simţ civic, intervenind în aplanarea unui conflict care ar fi degenerat, chiar dacă era în calitate de simplu turist pe litoral. Fapta sa întruneşte toate condiţiile unei situaţii de legitimă apărare care, potrivit codului penal, reprezintă "fapta săvârşită pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva propriei persoane, împotriva altuia sau împotriva unui interes public şi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public". Cel care a intervenit în aplanarea conflictului ar fi vrut să părăsească litoralul, după incident, fiind într-o stare emoţională critică, însă va mai rămâne o vreme, pentru a ajuta la desfăşurarea anchetei.

Firma Metropolitan a ţinut să mulţumească angajatului Penitenciarului Craiova, dar şi conducerii IPJ Constanţa pentru intervenţie.

Vom reveni.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218