REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Amira, o căţeluşă salvată de la moarte de un poliţist, i-a încântat pe micuţii de la Centrul de zi pentru copiii cu autism Constanţa

Amira, o căţeluşă salvată de la moarte de un poliţist, i-a încântat pe micuţii de la Centrul de zi pentru copiii cu autism Constanţa

Replica API 6 aprilie 2018 | 00:24 500

Cei 42 de copii care fac terapie la Centrul de zi pentru copiii cu autism, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, au avut parte, joi, 5 aprilie a.c., de o frumoasă surpriză. Cei mici au fost vizitaţi de Victor Maftei, un poliţist cu atestat de dresor canin, care a venit împreună cu căţuleşa lui, Amira. Aceasta este o căţeluşă de patru ani, din rasa Rottweiler, care s-a jucat cu cei mici, a răspuns la comenzile date de dresor şi le-a arătat copiilor ce giumbuşlucuri ştie să facă. Amira a fost un cățel chinuit, salvat de la moarte de Victor Maftei, după ce timp de doi ani, a trăit legată cu o sfoară de un metru lungime și era hrănită doar cu pâine și apă. Victor Maftei a avut grijă de ea și a lucrat mult pentru ca Amira să se recupereze. Acum, cățelușa este sănătoasă, foarte blândă, înțelegătoare cu cei mici și dornică de joacă.

„Prin organizarea acestor acțiuni dorim să înlăturăm orice barieră pusă în calea copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Dorim să facem viața acestor copii mult mai bună și să îi sprijinim cât de mult putem și pe părinții lor“, a declarat directorul general al DGASPC Constanța, Petre Dinică. Manifestările au avut loc la Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism, cu ocazia Zilei Mondiale a Autismului.

„La acest centru – inaugurat în anul 2009 cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța – fac terapie 42 de copii cu vârste de la 3 la 9 ani. Centrul nostru este deservit de şase psihologi, cinci psihopedagogi, trei logopezi. Aici, copiii fac terapii cognitiv-comportamentale, terapii de comunicare, logopedie, terapia prin artă, ludoterapie, ergoterapie; există servicii de consiliere de grup pentru părinți“, a declarat Stănuța Dae, șeful Centrului de Zi pentru Copiii cu Autism al DGASPC Constanța.

În cadrul evenimentului, 300 de baloane albastre, culoarea autismului, au fost lansate spre cer. De asemenea, în deschiderea activităților, copiii care fac terapie la centru au susținut un moment artistic, au dansat alături de părinți și de educatorii centrului.

În România, potrivit ultimei statistici sunt înregistrate aproximativ 30.000 de persoane care suferă de tulburări din spectrul autist. Potrivit datelor furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, la nivelul Constanței sunt înregistrați 414 copii cu tulburări din spectrul autist, în evidențele direcției. În realitate, numărul acestora este mult mai mare, multe dintre cazuri nefiind aduse la cunoștința direcției.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un om pentru oameni ! Ca sa nu mai vorbim de nobletea pentru animalute!
2
0
Multa sanatate acestui Om! Mai bine zis, Salvator !! O sa aiba Cel de Sus grija de el in continuare !!!
2
0
Felicitari Maftei
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614