REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Amplu exercițiu de salvare de vieți pe mare și de poluare marină, desfășurat de ANR în Constanța și Tulcea

Amplu exercițiu de salvare de vieți pe mare și de poluare marină, desfășurat de ANR în Constanța și Tulcea

Replica API 8 iunie 2018 | 00:46 374

Capacitatea de reacție a instituțiilor statului la intervențiile de salvare de vieți omenești pe mare, precum și în situații de poluare marină a fost testată, în perioada 5 – 6 iunie a.c., în cadrul „Exercițiul comun de antrenament pentru căutarea și salvarea de vieți omenești pe mare și răspuns la poluare marină cu hidrocarburi”, SAR-POL 2018, activitate organizată de către Autoritatea Navală Română.

De la începutul anului şi până în prezent, pentru realizarea exerciţiului, Autoritatea Navală Română a organizat şi coordonat trei conferinţe pregătitoare de lucru, la care au participat reprezentanţi ai Ministerului de Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerului Sănătăţii şi reprezentanţi ai sectorului privat, respectiv, Grup Servicii Petroliere (GSP) şi Regional Air Service Tuzla.

Forţele participante în exerciţiu pe mare aparţin ARSVOM, Garda de Coastă, IGAV, MApN, RADIONAV, CNAPMC, GSP, RAS Tuzla.

„Ca elemente de noutate ale exerciţiului, în conformitate cu Acordul de cooperare privind serviciile de căutare şi salvare pe mare între statele riverane Mării Negre şi cu recomandările făcute de Organizaţia Maritimă Internaţională (IMO), exerciţiul a avut şi o componentă de cooperare bilaterală cu Ucraina, care a participat cu o navă SAR de intervenţie pe mare. De asemenea, pentru ca scenariile exerciţiului să fie cât mai apropiate de realitate, zilele de declanşare şi derulare a exerciţiului nu au fost stabilite dinainte şi nici nu au fost comunicate celor implicaţi”, a precizat directorul general ANR, Alexandru Mezei.

Pentru îndeplinirea acestor deziderate, exerciţiul complex a cuprins trei scenarii SAR, care s-au derulat în trei locaţii diferite pe Marea Neagră, respectiv travers Sulina la 13 Mm distanţă faţă de ţărm, lângă platformele de foraj OMV Petrom, la 31 Mm distanţă de ţărm şi travers de plaja Modern, la 4,5 Mm faţă de ţărm, cu arie de primire a persoanelor salvate de pe mare, în Portul Midia – dana GSP.

„Exerciţiul SAR-POL 2018, a testat cooperarea şi comunicarea dintre instituţiile implicate în astfel de acţiuni şi de asemenea a identificat problemele reale care tebuie corectate în viitor, pentru eficientizarea acţiunilor de intervenţie pe mare în situaţii de urgenţă. Mulţumim pe această cale, tuturor participanţilor la acest exerciţiu!”, a mai declarat Alexandru Mezei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102