REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ana Birchall: Am purtat discuții în aceste zile cu cei care au un cuvânt de spus în bunul mers al Justiției

Ana Birchall: Am purtat discuții în aceste zile cu cei care au un cuvânt de spus în bunul mers al Justiției

Replica API 16 februarie 2017 | 00:19 574

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat, miercuri, că a purtat în aceste zile discuții cu reprezentanți ai magistraților, dar și ai instituțiilor din sistemul judiciar pe chestiuni ce țin de buna administrare a justiției.

"Pentru mine este extrem de important ca să asigur activitatea curentă a ministerului, bunul mers al activității administrative a ministerului. Și era absolut normal să am un dialog cu toți cei care au, și în această perioadă, și în general, un cuvânt greu de spus în bunul mers al Justiției. Și am vorbit cu toți, inclusiv cu UNJR, cu reprezentanții magistraților. (...) Cu toată lumea și cu toate instituțiile, că așa este normal, e un dialog normal, firesc, să pot să-i întreb dacă au probleme curente pe agendă", a spus Ana Birchall, la plecarea de la o dezbatere pe teme privind securitatea energetică, la care a participat în calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Ea a fost întrebată de presă dacă a reușit să aibă discuții cu reprezentanții CSM, DNA, DIICOT.

"E normal să pot să vorbesc cu procurorul-șef al DIICOT despre aceste legi care țin de activitatea curentă a ministerului", a spus Birchall, precizând că miercuri, la Camera Deputaților, a fost "o primă lectură despre legile DIICOT".

Întrebată dacă în urma discuțiilor a luat vreo decizie, ministrul a arătat: ''Sunt activități normale, curente și voi avea pe această perioadă de interimat dialog cu toată lumea care are un cuvânt de spus în justiție pentru bunul mers al activității curente, administrative, a Ministerului Justiției".

Aceasta și-a reafirmat poziția în ceea ce privește Codurile penale.

"Nu cred că este normal și nu este corect (...) ca cineva să decidă ce decizie a CCR este obligatorie și ce decizie a CCR nu este obligatorie. Și, din acest punct de vedere, este absolut necesar să existe o dezbatere în cadrul societății românești despre aceste lucruri. Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii, nu sunt facultative. Și mi-am exprimat regretul atunci, pe care-l exprim și acum, că poate anul trecut toate deciziile CCR declarate neconstituționale puteau să fie armonizate și transpuse în legislația românească, fiind legi, pentru că asta este obligativitatea Guvernului sau a Parlamentului în special de a lua în considerare deciziile CCR și să le transforme în legi, în acte normative, astfel încât să nu ai nici măcar o practică neunitară, cum observăm că se întâmplă în aceste zile", a mai declarat Birchall, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ana purcel are aviara intre picioare
0
0
justitia ia m_ie legata la ochi
0
0
Sunt o curva proasta care nu stiu prea multe dar stiu s-o sug original!
2
0
Ce frumoasa esti ... De Mihai Margineanu !
1
0
Pe youtube poate mai este filmuletul cand curvistina asta i-o sugea unuia intr-o masina de teren...
5
1
Nu mai colegu are trasaturi de tarfa proasta ajunsa pe functie!
2
1
Zici ca e bunica lu benone sinulescu
1
3
Daca va uitati cu atentie la mecla ei, are trasaturi pregnante de mongoloid! La fel ca V.V. Ponta! Sa fie oare rude? Sau poate rude prin aliantza, se pare ca Victoras i-a luat motzul Anei!
3
3
Psd,dna asta se filma singura dand spaga si voi ,hop-top,la justitie cu ea.
4
3
Nimeni nu stie ca tanti este santajista dovedita. Ea ne da lectii despre dreptate, ea care incalca voit legea.
4
3
o curva turnatoare
8
5
Foarte frumoasa e gagica. Bravo PSD
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367