REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ana Birchall o pune la PUNCT pe Lia Savonea: Modificarea legii ANI cere o analiză nu numai din perspectiva CSM

Ana Birchall o pune la PUNCT pe Lia Savonea: Modificarea legii ANI cere o analiză nu numai din perspectiva CSM

Replica API 4 octombrie 2019 | 02:38 476

Ministrul Ana Birchal a transmis, într-o scrisoare către Lia Savonea, șefa CSM, că se impune ca, în cazul propunerilor de modificare a Legii privind organizarea Agenției Naționale de Integritate, să fie analizat impactul acestora nu numai din perspectiva CSM, ci și din cea a ANI, scrie stiripesurse.ro

„În legătură cu această modificare, apreciem în continuare că se impune o analiză mai aprofundată a impactului acestora nu numai din perspectiva Consiliului Superior al Magistraturii dar și din perspectiva autorității investite de lege cu responsabilitatea asigurării implementării prevederilor legale privind declarațiile de avere și declarațiile de interese, anume Agenția Națională de Integritate. Este evident avantajul depunerii declarațiilor de avere și de interese la nivel centralizat pentru magistrați, judecători și procurori, din întregul sistem. În opinia noastră, acesta constituie un exemplu de bună practică, cu atât mai mult cu cât dosarele profesionale ale judecătorilor și procurorilor sunt păstrate la Consiliul Superior al Magistraturii”, scrie Birchall în documentul transmis Liei Savonea și obținut de MEDIAFAX.

În privința prevederii ce vizează anonimizarea datelor de identificare ale membrilor de familie cu ocazia publicării declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese, Birchall transmite propunerea poate fi avută în vedere „în contextul mai larg al unei modificări a întregului cadru legislativ referitor la domeniul integrității în exercitarea funcțiilor și demnităților publice”.

„Cu referire la propunerea de limitare a termenului de publicare a declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese pe paginile de internet ale instituțiilor și a Agenției Naționale de Integritate, considerăm că menținerea publicității declarațiilor de avere și de interese pe toată durata funcției cât și timp de trei ani de la încetare constituie un demers în direcția asigurării exercitării funcțiilor demnităților publice în condițiile de transparență”, se mai arată în document.

Lia Savonea, șefa CSM, a precizat, într-un comunicat transmis marți, că CSM consultat instanțele și parchetele în privința unei propuneri de modificare a legislației privind organizarea ANI.

„În privinţa propunerii de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale de Integritate, menţionăm faptul că începând cu data de 9 mai 2019, CSM a iniţiat o lucrare având acest obiect, finalizată la data de 03 iulie 2019, în cadrul Comisiei nr.1 - comună “Legislație și cooperare interinstituțională”, după o amplă consultare a tuturor instanţelor şi parchetelor. Prin urmare, afirmaţia din mass-media potrivit căreia propunerile de modificare legislativă au aparţinut preşedintelui CSM şi au urmărit eludarea unei proceduri de evaluare derulată de ANI este complet falsă”, a transmis Lia savonea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lia Savonea sefa CSM stie toata lumea ca se invarte in jurul clanurilor mafiote. Sotul ei a fost coleg de cabinet cu catalin voicu, aflat acum in puscarie..Sunt plini de bani si averi care bat la ochi, le vezi din avion si asta vfea sa promoveze o lege care sa nu o i-o poata verifica ANI? Pai ce ffacem atunci! Facem legi pentru aia care vand patrunjel la coltul strazi si n-au casa de marcat, nu dau bon fiscal??? Sefa CSM n-avea ce sa caute in asa institutie si pozitie! Asta nu-i demnitar de stat!
5
0
asa suntem noi, incercam , dinrasputeri, sa promovam analfabetismul in favoarea profesionalismului. Bravo Ana, nu te lasa intimidata de aceasta sluga numita savonea
4
1
Bravo D-na Ana Birchall! O fata super desteapta si bine informata! Corecta!
5
1
Bravo Ana!!!
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218