REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANAF a aplicat amenzi de peste 1,6 milioane de lei în Portul Constanţa

ANAF a aplicat amenzi de peste 1,6 milioane de lei în Portul Constanţa

Replica API 26 februarie 2019 | 23:53 341

În prima lună de la declanșarea operațiunii Tomis (25 ianuarie - 25 februarie a.c.), în cadrul controalelor operative efectuate la 136 contribuabili, inspectorii ANAF au aplicat 61 de sancþiuni contravenþionale (amenzi și confiscări), în valoare de peste 1,6 milioane lei. Principalele categorii de bunuri confiscate sunt îmbrăcăminte, încălțăminte și materiale textile.

Deși numărul operațiunilor vamale în portul Constanța a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referință. În scopul intensificãrii activitãții de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și fraudelor vamale, Direcția Generală Antifraudă Fiscalã, cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor, desfãșoarã acțiuni de monitorizare și control care vizează operațiunile de import și achiziții intracomunitare efectuate prin portul Constanța, atât prin Biroul Vamal Constanța Nord cât și prin Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, acțiune denumită generic ”Tomis”. Acțiunea presupune verificarea societãților care efectueazã operațiuni de import și achiziții intracomunitare precum și a tranzacțiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul național și/sau livrare intracomunitară ori export. Acțiunile de monitorizare și control vor continua în perioada următoare.

L.C.

Vezi și:

https://www.replicaonline.ro/la-vama-agigea-sefa-anaf-in-control-379851/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeau ca ne sperie adac ne obliga sa schimbam casele de marcat , zic ei sa fie in retea cu ANAF-ul sa nu mai facem evaziune fiscala ! Uite de aia nu mai cumparam marfa la negru de pe varianta ,mai ales legume si fructe. Restu cumparam pe persoana fizica din Metro ,Selgros le bagam fara factura ,videm pe caiet si uite asa fentam casele de marcat legate in reteaua lor la ANAF.Ne invata ei cum sa furam.Cine spune ca-i cinstit ,s-au ca nu da pe caiet minte cu nerusinare!
2
0
Cand vine ANAFul in cernavoda sa ma vada cum fac taxi fara autorizatie in statia din centrul Cernavodei? Am doua dungi cu insemne de taxi pe usile de la cazanul plin de rugina, vechi de 15 ani!Sunt jegul nr.1 din oras!Hot dupa moaca!
3
0
De banii astia vor plati cazarea la Armada Mamaia a detasatilor.
4
1
nu ie PSD, nu ie PSD, nu Ie PSD.
3
1
E gaura mare in buget!
3
0
La Midia nici capu nu ne doare, ne facem ciuguleala fara probleme. Hai ca e bine !
5
4
Din nefericire, in tara asta se da in cap celor care au firme private si chiar si la stat. Vin, le faci cafele, apa, asa un pic protocol. Vin la ce ora vor, pleaca tot asa. Si apoi incep cu amenzi. Ca ai pus stampila stramb, bla bla. Nu am auzit sa vina si sa zica ca ai termen 3 luni, 6 luni sa faci asa sau altfel. Nu, direct amenda. Au target!
8
6
Sa ne kkm pe ei , au ajuns ca perceptorii
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367