REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANAF a cerut refacerea calculelor într-un mega-dosar de spălare de bani! Vezi de ce

ANAF a cerut refacerea calculelor într-un mega-dosar de spălare de bani! Vezi de ce

Replica API 8 februarie 2017 | 07:57 640

ANAF a cerut refacerea calculelor expertizei tehnice judiciare efectuate de expertul Lazăr Ștefan în dosarul în care mai multe persoane sunt trimise în judecată pentru spălare de bani. La data de 6 februarie anul curent, magistrații Tribunalului Constanța au respins cererea, următorul termen fiind stabilit pe 27.02.2017.

Este vorba despre dosarul 6936/118/2014, înregistrat la Tribunalul Constanța pe 30.09.2014, inculpați fiind Lilian Ştefan, Filip Ion Pop (director al Casei de Cultură până în 2002), Nusret Yucetaş , Mioara Gache (fostă Jagura), Nicoleta Mitrică (fostă Butan și Alexandru) și Vasile Tăfălan. Părți civile în dosar s-au constituit SC Asimetric Vision SRL și statul român prin ANAF. Potrivit procurorilor DIICOT, faptele s-au petrecut în 2012, fiind vorba despre evaziune fiscală și spălare de bani. Mai exact, este vorba despre rambursare ilegală de TVA, cu un prejudiciu adus statului de aproape 1 milion de euro. Afaceriştii Lilian Ştefan, Filip Ion Pop şi Nusret Yucetaş, alături de un al patrulea complice, Vasile Tăfălan, dat în urmărire internaţională la acea dată, făceau parte dintr-un grup organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni macro-economice. Aceştia au înfiinţat două firme reale şi două fantomă, prin care au derulat afaceri ilegale, falsificând documente de export în Republica Moldova pentru mai multe utilaje industriale, solicitând ulterior rambursare TVA-ului aferent. Procurorii susţin că cei patru au fost ajutaţi de Mioara Gache (fostă Jagura) şi Nicoleta Mirică (fostă Butan şi Alexandru), angajate ale Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa, care au aprobat cererile de rambursare a TVA, deşi au constatat că actele depuse de afacerişti erau false. În plus, gruparea româno- turcă- moldovenească a reuşit să facă pierdute sume foarte mari de bani, prin operaţiuni ilegale, prejudiciul adus statului fiind de circa un milion de euro. Lilian Ştefan şi complicii săi sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, rambursare ilegală de TVA şi spălare de bani, în timp ce angajatele Fiscului sunt cercetate pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi complicitate la rambursare ilegală de TVA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amaratele de angajate de la fisc sunt total nebinovate
2
2
Cei din conducere sant nevinovati! Sant ocupati cu treburi mult mai importante!!! Au afaceri pe numele,,fostelor sotii",sant in afaceri in domeniul constructiilor.....etc! Nu vor raspunde in solidar cu inspectorii,niciodata.De ce?Pentru ca nu intereseaza pe nimeni .Ei sant coordonatori de departamente si sant mai presus de lege!
4
0
Am parcurs de mai multe ori articolul citindu-l doar o intrebare cu inspectoarele de la ANAF unde a fost conducerea ??? sunt tarati in instante doar inspectorii dar acesti inspectori nu lucreaza singuri nu am vazut nici un director sa fie alaturi de subordonati . De ce ???? cum sa raspunda aceste doamne de nebunia altora ce neglijenta in serviciu este usor sa acuzi sa terfelesti niste persoane nevinovate
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218