REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ANAF, în control pe litoral

ANAF, în control pe litoral

Replica API 4 mai 2018 | 00:00 543

Controalele Antifraudă de 1 mai au determinat fiscalizarea a peste 17 milioane de lei în 16 cluburi de pe litoral. În mini-vacanța de 1 mai, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au desfãșurat acțiuni de prevenire și control în județul Constanța și au verificat riscurile fiscale asociate modului de fiscalizare al încasãrilor prin intermediul caselor de marcat.

Inspectorii antifraudã fiscalã au distribuit materiale informative cu privire la principalele obligații fiscale ale contribuabililor și sancțiunile pe care le riscã prin încãlcarea prevederilor specifice. În plus, inspectorii au monitorizat activitatea comercialã a operatorilor economici, în vederea evaluării riscului fiscal și fiscalizării sumelor obținute.

Efectul imediat al acestei abordări preventive a fost creșterea gradului de fiscalizare al încasãrilor, astfel cã în cele 16 cluburi monitorizate sumele fiscalizate au totalizat 17,4 milioane lei (trei cluburi din stațiunea Mamaia au emis bonuri fiscale pentru sume totale de peste 14,3 milioane lei).

De asemenea, inspectorii antifraudă au verificat 179 contribuabili și au fost identificate contravenții pentru sancționarea cãrora au fost aplicate 92 de sancțiuni în cuantum total de 252.169 lei, constând în amenzi în valoare de 223.500 lei și confiscări de sume nejustificate și bunuri fără proveniență legală în valoare de 28.669 lei.

În aceeaşi perioadă a anului anterior, inspectorii antifraudă au verificat 256 de firme, au constatat abateri contravenționale pentru care au aplicat amenzi în cuantum total de 1.196.400 lei și au dispus confiscarea de sume nejustificate și bunuri fără proveniență legală în valoare de 70.196 lei.

Inspectorii antifraudã au efectuat verificările specifice manifestând politețe, respect și disponibilitate față de eventualele problemele pe care le-ar putea avea reprezentanții firmelor controlate. Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF considerã contribuabilul un partener egal cu drepturi și obligații clar stabilite prin lege, mai mult decât un simplu plătitor de taxe și impozite.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie ANAF ca sunteti exact ca niste curve vreti banii in avans. ANAF nu e altceva decat o adunatura de securisti ordinari care fura banii munciti ai oamenilor in folosul lor si ai gastii lor. Muncesti? tre sa cotizezi la somaj sanatate si pensie -45la suta. Ai ramas somer dar ai facut greseala sa economisesti la banca ce ai muncit? Pvla somaj ca esti prea bogat si ai venitruri mai mari de 500 de lei pe luna din dobanzi. Vrei servicii medicale? Muie tre sa platesti din buzunar ca nu au plafon. Vrei sa te apere milita? Flit mah, ei pazesc tiganii in sinesti. Autoparare?ILEGAL! PUSCARIE!
3
0
Ok , bani la bugetul de stat . Dar de ce la buget , pentru ca dragnea si cu gasca lui sa fure mai mult ? Ce au facut pana acum cu bani incasati , spuneti ca sa stiu si eu ca nu-mi aduc aminte sa fi facut ceva . Au furat miliarde de euro asta au facut . Au prostit lumea cu doi trei mici si o bere si acum au mana libera sa fure . Tot ei tipa in gura mare ca sunt anchetati . Dar degeaba , ii scapa tudorel toader .
1
0
Foarte bine ! Felicitari ANAF, tineti-o tot asa !
3
1
Sabroso, cand urmeaza la control?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367