REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ANAF pune în aplicare ORDINUL lui Dragnea și demarează operațiunea ICEBERG

ANAF pune în aplicare ORDINUL lui Dragnea și demarează operațiunea ICEBERG

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:55 455

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat operațiunea „Iceberg”, care reprezintă o acțiune de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economică din România, potrivit unui comunicat de presă transmis joi.

„Operațiunea «Iceberg» se va desfășura pe întreaga durată a anului 2019 și presupune intensificarea controalelor și eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menținerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfășoară activități în România”, au anunțat reprezentanții Fiscului.

Astfel, principalele direcții de acțiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt combaterea fenomenului externalizării profitului, verificarea manierei în care companiile mari gestionează relațiile economice între companii din grupul din care fac parte și destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea şi instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului, a mai informat Fiscul joi.

„În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialiști din cadrul Agenției, care va iniția verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispozițiile Codului de procedură fiscală precum și a legislației din domeniu”, au detaliat reprezentanții ANAF.

Acțiunea vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la sfîrsitul anului trecut, că Fiscul trebuie „să înceapă lupta" cu marile companii.

„Eu am aşteptat ca ANAF să înţeleagă în aceşti doi ani că noi ce am vorbit în campanie nu a fost glumă. La ora această noi nu putem să ne aşteptăm ca ANAF să meargă la o mare companie şi să se bată cu o companie. ANAF dacă nu se restructurează rapid pentru a se lupta cu aceste companii înseamnă că trebuie să scuturăm pomul. Putem să mergem pe nişte bonusuri foarte mari, dar nu putem sta în continuare în situaţia asta”, spunea Dragnea, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
titlul corect al articolului: ordinul PUSCARIASULUI ORDINAR DRAKNEA
3
1
N-ai crapat inca,ori te-a lovit serpentina cazanului de tuica peste bot?
1
4
unule tu stii foarte bine ca ne lingi cacatul. Si o faci bine si vad ca o faci cu ardoare pesedista. Nu te opri, da-i inainte ca veorica ! Si nu cauta argumente ! Argumentul esti tu !!! Muie dragnea hotul cu cacat, muie pesede !!!
4
2
@ion ionescu eu nu vin ca argument cu proverbul cu cainele din fata macelariei dar asa de curiozitate 1 ce te face sa crezi ca vor pleca multinationalele ,bancile ,supermarketurile 2. Crezi ca locul de pe piata dupa plecarea acestora nu va fi ocupat de nimeni? 3 Ca daca iau bani cu imprumut numai de la CEC sau Exim bank ma deranjeaza ?4 Ia numeste cateva multinationale de top in domeniul electronicii ,componente electronice ,tehnologie de varf din Romania? Si daca esti neam prost o sa te intreb ,pe ma-ta o cheama VIORICA ?Putem sa ne unim cu ea dupa cum ne indemni pe aici !
5
3
Iau astia cu japca banii de peste tot ca nu mai au chior de bani! Si daca nu reusesc sa-l scape pe DRACnea de dosarele penale si de puscarie...s-au dus p-ului de suflet cu totii!
6
2
Incepe colecta. Si primele de 15% din amenzi pentru inspectori. Poate incepe si numaratoarea inversa pentru incompetentii pesedisti.
6
3
1. Daca multinationalele mai vor profit in RO, n-o sa mai fie de zeci de milioane, ci doar cota parte dupa ce cotizeaza la Partid. 2. Daca lanturile de magazine isi strang jucariile si pleaca, nu e problema, Tovarasul Putin va asteapta cu drag. 3. De ziua Unirii, sa va uniti cu Viorica.
8
2
O sai schimbe pe toti cu maimutoi lor
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218