REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ANAF și DIICOT au dat năvală peste doi turci care comercializau marfă fără acte de proveniență

ANAF și DIICOT au dat năvală peste doi turci care comercializau marfă fără acte de proveniență

Replica API 27 iunie 2015 | 00:00 204

Evaziune fiscală, contrabandă

Evaziune fiscală, contrabandă

sursa foto gandul.info

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), alături de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureştiau identificat un lanţ de 70 de firme controlate de doi fraţi de origine turcă, prin intermediul cărora, din 2013 până în prezent, au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 31 milioane euro (cca 140 mil lei). Potrivit DGAF, în principal din Turcia şi China se importau bunuri (produse textile, mase plastice, detergent, produse chimice, electronice şi electrocasnice) şi se declarau preţuri mult subevaluate. Ulterior, mărfurile se comercializau fără acte de provenienţă în complexuri specializate în comerţul angro, sau, prin firme tip “fantomă”, către distribuitori sau mari retaileri.

Astfel că vineri s-a dispus efectuarea de percheziţii în complexurile comerciale Dragonul Roşu, China Town, Sam Expo şi Smart Expo, acțiune la care au participat 120 de inspectori antifraudă împreună cu efective de poliţişti şi jandarmi.

Potrivit DIICOT, prin intermediul societăţilor controlate, au fost importate din Turcia importante cantităţi de detergenţi de calitate inferioară care, ulterior, erau reambalate în pungi de 10 kg, inscripţionate cu o marcă cunoscută şi comercializate pe piaţa internă ca fiind produse autentice. Totodată, în cadrul aceleiaşi acţiuni, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Porturi Maritime au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza județului Constanţa. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigazii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepes” a Jandarmeriei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218