REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Anastase: Există suspiciuni că Ponta a încercat să acopere subiectul legat de Silaghi

Anastase: Există suspiciuni că Ponta a încercat să acopere subiectul legat de Silaghi

Replica API 22 august 2013 | 00:00 183

Vicepreşedintele PDL Roberta Anastase spune că la nivelul PDL există "suspiciuni" conform cărora premierul Victor Ponta a făcut declaraţiile cu privire la disponibilitatea de dialog cu PDL pentru a "acoperi" subiectul legat de deputatul Ovidiu Silaghi, cercetat de DNA. Roberta Anastase a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că PDL va discuta, luni, în Biroul Permanent al partidului, despre propunerea făcută de premierul Victor Ponta de a discuta cu PDL pe tema măsurilor economice propuse de această formaţiune politică.

În acest context, Anastase a spus că "există suspiciuni" că premierul ar fi făcut această propunere de dialog pentru a "acoperi" un subiect dificil pentru actualul Guvern, respectiv situaţia deputatului Ovidiu Silaghi, care a fost nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

"Sigur, avem o serie întreagă de semne de întrebare. Vreau să vă spun că propunerile cu caracter economic au îmbrăcat forma unei propuneri legislative pe care noi am propus-o la Parlament acum două luni, iar Victor Ponta nu s-a arătat interesat de acest subiect. Brusc i-a venit interesul în momentul în care avea o zi grea, foarte grea; al doisprezecelea, dacă nu mă înşel, sau chiar al treisprezecelea ministru cu probleme cu justiţia pleca din guvernul său, acesta din urmă chiar înainte de a intra pentru a doua oară, pentru că vă reamintesc faptul că domnul Silaghi a fost ministru în guvernul Ponta. Deci există o serie de suspiciuni în ceea ce-l priveşte pe domnul Ponta că a încercat să acopere subiectul legat de domnul Silaghi, ieşind să-şi arate o mare disponibilitate de dialog politic", a spus Roberta Anastase.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că Guvernul Ponta nu are soluţii şi "are nevoie" de un dialog cu PDL.

"Iată că nu are soluţii şi iată că are nevoie de un dialog cu PDL-ul. Nu vrem în schimb să facem poze cu domnul Ponta, vrem să înţelegem că oamenii au nevoie de îmbunătăţire în viaţa lor şi nu în ultimul rând să sesizăm un lucru extrem de grav care se întâmplă în plan economic, un blocaj care duce la închiderea firmelor", a precizat Anastase.

Ea a mai spus că Ponta "vorbeşte ca Mioriţa, în ultima perioadă: de o săptămână încoace gura nu-i mai tace", dar abordează subiecte legate de preşedinte, de Elena Udrea, de Florin Cioabă, fără a discuta însă despre chestiuni economice.

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a fost audiat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în cazul denunţului formulat de senatorul Valer Marian privind referendumul.

Numele lui Ovidiu Silaghi apare în denunţul depus la DNA în iulie de senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, în care l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, post rămas vacant după demisia lui Relu Fenechiu, în urma condamnării sale, în 12 iulie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.

Premierul Victor Ponta declara, luni, că USL încurajează dialogul cu opoziţia, în special pe teme economice, fiind dispusă să aibă întâlniri cu reprezentanţii opoziţiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614