REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Anastasiu (AHK): Nu ne plângem de fiscalitate, ci de lipsa de predictibitate a fiscalității, ceea ce este mult mai grav

Anastasiu (AHK): Nu ne plângem de fiscalitate, ci de lipsa de predictibitate a fiscalității, ceea ce este mult mai grav

Replica API 15 noiembrie 2017 | 14:47 335

Dragoș Anastasiu

Mediul de afaceri nu se plânge de nivelul fiscalității din România, ci de lipsa de predictibilitate a cadrului fiscal, ceea ce este mult mai grav, a declarat, marți, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK), Dragoș Anastasiu, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

"Punând logica la contribuție, investitorii au nevoie de câteva condiții să facă pașii spre investiții. Prima este forța de muncă, a doua este să găsească un cadru fiscal atractiv, întrucât investițiile sunt făcute pentru a face profit. Totodată, ei trebuie să aibă încredere în mediul în care investesc", a spus Anastasiu.

În opinia sa, alte domenii foarte importante la care se uită investitorii sunt infrastructura și sectoarele de sănătate și educație.

"Ce vedem acum în România nu transmite neapărat cele mai bune semnale în ceea ce privește încrederea. Aceasta vine din predictibilitate, din semnalele verbale și non-verbale cu privire la investitorii străini, la multinaționale, la bănci, la cei care fac economia să se dezvolte", a arătat oficialul AHK.

Potrivit acestuia, România este o țară foarte atractivă și are un potențial de creștere extraordinar.

"România poate crește cu 10% pe an în următorii câțiva ani, gândiți-vă câte putem face doar din turism. Dacă nu, investitorii își vor căuta alte drumuri. Sunt patru milioane de cetățeni români care au găsit drumul spre alte țări. Investitorii de aici nu doresc să plece, ci să rămână, să se dezvolte aici și să chemăm și pe alții alături de noi. Dar avem nevoie de acest cadru general, un cadru care în momentul de față este tulburat și în care cred din toată inima mea că trebuie să se liniștească, să tragă aer în piept, să se liniștească, să se calmeze, să revină la dialog real și în felul acesta semnalul către investitori va fi unul pozitiv", a mai spus Anastasiu.

El a susținut că România nu este departe de a-și valorifica potențialul senzațional, însă pentru aceasta este nevoie ca toată lumea să se așeze la dialog.

"Nu ne plângem de fiscalitate, ci de lipsa de predictibilitate a fiscalității, ceea ce este mult mai grav", a ținut el să sublinieze.

Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, remis, de asemenea, luni, investitorii nemți au luat cunoștință cu mare îngrijorare de modificările din Codul fiscal, care vor intra în vigoare la începutul anului 2018, precizând că doresc să sublinieze încă o dată pericolele pe care le reprezintă adoptarea acestor măsuri în forma actuală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614