REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ANAT se revoltă după noile reguli privind intrarea în țară

ANAT se revoltă după noile reguli privind intrarea în țară

Replica API 6 decembrie 2021 | 00:00 591

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) susțin că eforturile de redresare a industriei au fost zădărnicite de adoptarea noilor reguli privind intrarea pe teritoriul României, anunță Mediafax, citată de stiripesurse.ro.

Potrivit ANAT, adoptarea noilor reguli privind intrarea pe teritoriul României aruncă în aer orice predictibilitate oferită de lista semafor și lovește în cetățenii români care au înțeles importanța vaccinării și au contribuit până în acest moment la reducerea efectelor pandemiei, prin respectarea tuturor recomandărilor autorităților sanitare.

„Lista semafor și-a demonstrat eficacitatea până în prezent, asigurând un echilibru funcțional între măsurile de prevenție și reducere a efectelor pandemiei și redeschiderea ramurilor economice cele mai afectare de restricțiile impuse de autoritățile sanitare. Nu considerăm oportună tranziția de la lista semafor la împărțirea țărilor în funcție de poziționarea lor geografică, respectiv state UE versus state non-UE, acest lucru fiind pe de o parte profund discriminatoriu și pe de altă parte irelevant în contextul în care noua tulpină Omicron deja nu mai este endemică statelor Africane în care și-a avut originea”, arată reprezentanții ANAT prin intermediul unui comunicat de presă.

ANAT solicită autorităților să reanalizeze restricțiile și, eventual, să nu le aplice în perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, se cere restabilirea criteriilor de intrare în România pentru cetățenii care au schema completă de vaccinare și înființarea de puncte de testare la frontieră, pe fluxul de intrare în țară, în așa fel încât călătorii să nu mai fie obligați să facă testul în străinătate.

De asemenea, ANAT vrea modificarea reglementării privind programul restaurantelor în perioada sărbătorilor pentru ca românii să poată sărbători revelionul la ora 24.00, atunci când vine Anul Nou, și nu la ora 21.00.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Revelionul incepe la ora 20 si se termina la 21...mintea lui pwlla mea
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218