REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Anca Boagiu a depus plângere la Parchet împotriva lui Dan Şova, acuzându-l de ascunderea contractului Bechtel

Anca Boagiu a depus plângere la Parchet împotriva lui Dan Şova, acuzându-l de ascunderea contractului Bechtel

Replica API 8 august 2013 | 00:00 216

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a anunţat, miercuri, printr-un comunicat remis AGERPRES, că a depus o plângere penală împotriva ministrului Dan Şova, acuzându-l pe aceasta de o "acţiune suspectă de ascundere" a contractului semnat în 2003 între Guvernul Adrian Năstase şi firma Bechtel.

"Am depus astăzi, 7 august, plângere penală cu nr. înregistrare 11.258 la Parchetul General, împotriva lui Dan Şova, pentru acţiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat în anul 2003 de Guvernul Adrian Năstase. Îl acuz public pe Dan Şova de faptul că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un Guvern al României. Intenţia lui Dan Şova este evidentă: vrea să-l apere pe fostul sau şef de partid. Altfel, îmi pun întrebarea: cui, din PSD, îi este frică de contractul parafat de un alt Guvern PSD?", afirmă Anca Boagiu.

Prim-vicepreşedintele PDL subliniază că înţelegerile contractuale dintre Guvern şi Bechtel International Inc. au încetat şi, ca atare, îi aminteşte lui Dan Şova - ministrul pentru Proiecte de Infrastructura de Interes Naţional şi Investiţii Străine - că acesta ar avea "obligaţia să facă public tot contractul, inclusiv contractele şi comisioanele firmelor de avocaţi implicate în această afacere, în frunte cu firma sa şi a mamei sale".

"Ca atare, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea de cercetări în legătură cu posibila săvârşire de infracţiuni la regimul protecţiei informaţiilor clasificate, respectiv în legatură cu dispariţia unui document astfel clasificat - Contractul având ca obiect 'Proiectarea, realizarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie şi cu remedierea oricăror defecte' aferente autostrăzii Braşov - Cluj - Borş, încheiat, în data de 19.12.2003, între CNADNR şi Bechtel International Inc", conchide Anca Boagiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614