REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Anca Dragu: Antisemitismul, xenofobia şi rasismul reprezintă pericole de actualitate

Anca Dragu: Antisemitismul, xenofobia şi rasismul reprezintă pericole de actualitate

Replica API 22 ianuarie 2021 | 00:00 1302

Antisemitismul, xenofobia şi rasismul reprezintă pericole de actualitate, care trebuie contracarate ferm de către societate, a afirmat joi preşedintele Senatului, Anca Dragu, cu prilejul comemorării a 80 de ani de la Pogromul antievreiesc de la Bucureşti din ianuarie 1941.

Anca Dragu

"Omagiem memoria victimelor Pogromului de la Bucureşti, o înşiruire de persecuţii şi atrocităţi la adresa populaţiei evreieşti. Acum 80 de ani, atmosfera încărcată de un climat puternic antisemit şi instabilitate a sistemului politic la acea vreme au culminat cu o serie de acţiuni de o violenţă extremă", a afirmat Anca Dragu în cadrul evenimentului de comemorare organizat online de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, scrie Agerpres.

Potrivit preşedintelui Senatului, "Pogromul de la Bucureşti din ianuarie 1941 reprezintă un moment reprobabil din istoria ţării noastre, un moment pe care trebuie să ni-l asumăm, să-l înţelegem şi din care să învăţăm că valorile şi principiile democratice trebuie apărate zi de zi".

"Antisemitismul, xenofobia şi rasismul reprezintă pericole de actualitate, pericole pe care dacă nu le contracarăm ferm, societatea noastră şi noi toţi vom avea de suferit. Obligaţia noastră la 80 de ani de la această tragedie este să omagiem aşa cum se cuvine memoria celor care au avut de suferit în acest eveniment dezonorant şi să ne asigurăm că această dramă va rămâne mereu vie în conştiinţele noastre", a afirmat Anca Dragu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
necazurilor e coruptia generalizata la nivel de stat provocatoare de injustitie sociala si framantari sociale
1
0
In Romania, dezbinarea este politica de stat. Pensionarii sunt asmutiti impotriva salariatilor, angajatii din privat impotriva bugetarilor etc. Iar aristocratia politica fura, fura fura!
3
0
In Romania exista si antiromanismul. Populatia este compusa din oameni care se evita intre ei,se privesc cu suspiciune,sunt agresati de cei care ar trebui sa fie de partea lor,adica de autoritatile statului,sunt mintiti si umiliti de cei alesi chipurile in folosul intregii tari,nu a unor interese personale si externe.
4
0
pai din cauza plavanului de la Cotroceni si USR au aparut AUR si cu siguranta in 3-4 ani va trece de 20 la suta din preferintele electoratului. Cu cat Romania si romanii vor fi tratati mai rau de Bruxelles si de SUA si alti pedagogi....cu atat xenofobia va creste
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218