REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Anca Jurma a renunţat la şefia DNA

Anca Jurma a renunţat la şefia DNA

Replica API 8 ianuarie 2019 | 02:38 448

Şefa interimară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul-şef Anca Jurma, renunţă la funcţia deţinută.

sursă foto: Mediafax.ro

Anunţul a fost făcut în urmă cu scurt timp de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Potrivit Rpmâniatv.net, Anca Jurma nu mai vrea să fie procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, după sedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM în care trebuia să se discute despre interimatul pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anterior şedinţei CSM, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că speră că Secţia pentru procurori va alege calea statului de drept şi va abandona posibilităţile de împuternicire în funcţii.

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii decid asupra numirii provizorii a unui procuror-şef interimar la Direcţia Naţională Anticorupţie. Perioada de 6 luni de interimat a Ancăi Jurma expiră.

Potrivit ordinii de zi publicată pe pagina de internet a CSM, Secţia trebuia să ia în discuţie "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Anca Jurma".

Pe 9 iulie anul trecut, procurorul general Augustin Lazăr a emis ordinul prin care Anca Jurma a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA.

"Ca urmare a decretului prin care preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a emis astăzi (9 iulie - n.r.) ordinul de delegare în această funcţie a Ancăi Jurma, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arăta într-un comunicat al Parchetului General.

Pe 21 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ulterior, pe 27 decembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa, într-o postare pe Facebook, că a transmis o nouă solicitarea către preşedintele României de numire tot a Adinei Florea la şefia DNA, informează Româniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa este, o femeie buna, capabila, responsabila si care nu face jocuri murdare asa cum vrea DRACnea si sluga de la justitie tudorel toader. Adina florea cu care merge langa mai departe tontonel toader este exact dupa chipul si asemanarea lui. Drakul gol. Poate ca in ultimul moment ne trezim si noi din chingile HOTILOR si dam de pamant cu ei ca...altfel ne-a luat drakul pe toti! Ne-ncaleca hotii.
3
0
O femeie de bun simt,se vede din prima,o simti ca e din tabara buna doar cand ii privesti lumina din ochii!SA I DEA DUMNEZEU sanatate si tot ce e mai bine pentru ea!Ne pare rau ca nu sunt oameni de factura asta in sistem!Poate sunt si am incredere in cei de acolo ca o sa faca ce trebuie ca si ea!Fie sa isi dea demisia demascand astfel planurile macabre pentru justitie fie demascandu i direct,cu nume si prenume,nu PRONUME cum spunea eminenta idioata CARMEN DAN
5
0
Va fi numita din nou Codruta la conducerea DNA.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218