REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Anca Pavel-Nedea, şefa ANT: Legea Turismului e finalizată şi lansăm un proiect-pilot pentru pensiuni

Anca Pavel-Nedea, şefa ANT: Legea Turismului e finalizată şi lansăm un proiect-pilot pentru pensiuni

Replica API 12 mai 2016 | 00:00 225

Legea la care toţi cei care au condus turismul românesc au dorit să fie naşi, dar n-au mai apucat, va fi trimisă spre adoptare în două-trei săptămâni. Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) lucrează şi la cadrul legislativ pentru implementarea Sistemului Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET), lăsat de izbelişte, dar şi la o clasificare specifică pentru pensiuni. ECONOMICA.NET a stat de vorbă cu Anca Pavel-Nedea, preşedintele ANT.

În toamna anului trecut, Anca Pavel-Nedea declara că până la 31 martie Legea turismului va fi aprobată. La mai bine de o lună de la acest termen avansat, şefa ANT explică de ce lucrurile nu s-au mişcat mai repede.

"Ştiţi de ce n-am dat-o? Eu sunt foarte serioasă când spun un termen. Pentru mine e o chestiune de ruşine profesională să nu respect un termen. Legea turismului e în finalizare. Pentru că e o lege care se tot naşte şi nu se mai naşte, nu am vrut să lansez o lege pe circuitul de avizare pentru ca mai apoi, mediul privat să o blocheze pentru că nu a fost suficient consultată. Din păcate, calendarul a fost amânat, până când toate asociaţiile şi-au desemnat membri", a declarat Anca Pavel-Nedea pentru ECONOMICA.NET.

Asociaţiile au desemnat membri şi au fost formate 11 subcomisii de lucru pe diferite teme ale Legii turismului. Pavel-Nedea nu a vrut să trimită spre avizare doar un schelet de lege, după care să apară Hotărârile de Guvern.

"Trebuie să spun că au fost repezentanţi desemnaţi care au venit cu temele făcute, pentru că nu poţi să ceri ceva fără să fundamentezi bine. Să vii aşa şi să spui, cum suntem noi obişnuiţi în acest sector, vreau şi eu nu ştiu ce, că ăla e prost, că aia e mai deşteaptă, nu funcţionează. Le-am explicat că nu aşa se lucrează. Unii au venit, au inţeles, alţii nu au venit. Am finalizat legea şi sperăm ca în două-trei săptămâni să o putem înainta Ministerului de resort să o verfice", mai spune Anca Pavel-Nedea, scrie economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102