REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ANCHETĂ de AMPLOARE la MANGALIA! Contrabandistul Iaia, CLIENTUL fidel al MASCAȚILOR!

ANCHETĂ de AMPLOARE la MANGALIA! Contrabandistul Iaia, CLIENTUL fidel al MASCAȚILOR!

Replica API 15 februarie 2020 | 00:13 1639

Unul dintre indivizii prinși în flagrant la Mangalia este cunoscutul contrabandist Iaia Orhan, care a și fost acum arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a fost cercetat în mai multe dosare, iar în 2014 a fost arestat întrucât a fost prins în timp ce transporta ţigări de contrabandă. A fost şi condamnat, dar nu s-a lăsat de „meserie” şi, pe 24 mai 2016, s-a trezit cu mascaţii peste el, fiind, de asemenea, arestat. Și, din câte se pare, istoria se repetă și în 2020.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, marți, 11 februarie, a admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Constanța și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, faţă de unul dintre cetățenii români cercetaţi într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar faţă de cel de-al doilea fiind dispusă măsura de arest la domiciliu. Este vorba despre Iaia Orhan, pe când colegul său, prins și el în flagrant, adică Ştefan Corneliu Ungureanu, a fost lăsat în arest la domiciliu. Cazul a fost instrumentat de către polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, iar în urma activităților informativ-operative desfăşurate, în data de 10.02.2020 a fost realizat un flagrant pe raza localității Mangalia. Astfel, au fost depistate două autovehicule în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 37 şi 46 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța, respectiv Suceava, despre care existau date că sunt implicați în activităţi de contrabandă.

FLAGRANT urmat de PERCHEZIȚII

Cu ocazia efectuării controlului asupra celor două autovehicule a fost descoperită cantitatea de 7.978 pachete cu ţigări de contrabandă, diferite mărci. În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și din cadrul S.T.P.F. Suceava, sub coordonarea procurorului învestit în cauză, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Constanţa și Suceava, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța - Secția penală, ocazie cu care au fost descoperite mai multe pachete de țigări de contrabandă. În total au fost ridicate în vederea confiscării 8.045 pachete cu ţigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 80.450 lei, au fost indisponibilizate cele două autovehicule, în valoare totală de 60.000 lei, precum şi diverse sume de bani. În cauză sunt cercetați patru cetățeni români, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de unul dintre cetățenii români, iar altul este cercetat în stare de arest la domiciliu. Cercetările în acest caz sunt continuate, iar la finalizare vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Arestat şi în 2014, dar și îm 2016: avea maşina burduşită cu ţigări

Orhan Iaia a fost arestat în ianuarie 2014, dar a fost cercetat şi în alte dosare penale. El a mai fost prins pe raza oraşului Mangalia, transportând câte două - trei baxuri cu ţigarete netimbrate. Pe 4 ianuarie 2014, Orhan se afla la volanul autoturismului său şi se îndrepta dinspre Constanţa către Mangalia. Evenimentul s-a petrecut în jurul orelor 13.00, când lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au identificat autoturismul în localitatea Tuzla, pe DN 39, şi l-au tras pe dreapta pentru depăşirea vitezei legale. La control, s-a descoperit că portbagajul era burduşit cu ţigarete, respectiv 2 baxuri, ceea ce înseamnă 100 cartoane sau 1.000 pachete ţigări, marca Ashima, de contrabandă. La data de 5 ianuarie 2014, Judecătoria Mangalia a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 19 zile. A depus recurs, însă Tribunalul Constanţa l-a respins ca nefondat la data de 8 ianuarie. Numai că, în 21 ianuarie, Judecătoria Mangalia a dispus revocarea arestării preventive şi punerea de îndată în libertate a inculpatului. De asemenea, menţionăm că individul a spus că este sigurul care îşi întreţine familia, lucrând ca zilier, având şi un copil minor în vârstă de 2 ani. La finele anului 2014 a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, dar cu suspendare. Apoi, la data de 24.05.2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei municipiul Mangalia şi a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat 11 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost identificate şi indisponibilizate 33400 de ţigări netimbrate. În cauză poliţiştii au reţinut pe bază de ordonanţă un bărbat, în vârstă de 33 de ani (Iaia Orhan), din municipiul Mangalia urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei care incriminati pe aici de ce nu faceti sesizari unde trebuie cu dovezi care sa stea in picioare, nu comentarii sub anonimat, doar ca aveti ciuda pe unul pe altul sau pur si simplu nu-l suportati, nu va e simpatic.
1
0
putinica ia spaga dela tigani cu tigari
5
0
ati arestat concurenta lui POSTICA mare realizare !!!!
8
1
Daca nu era Nitoi cristinel extirpat din sistem noi eram milionari din combinatii. Baietii destepti tanjim dupa Nitoi
8
2
Ii luam numai pe cei care nu dau dreptu inca nu ai invata dupa 60 de ani ca asa se procedeaza ? Cei cu droguri cotizeaza ca altfel normal ca ii luam pana acum. Ciocu mic si la munca ca poate te curentez pe tine acum.
7
2
Omul este irecuperabil. Ascundeti-l si gata.
11
0
Pe Genghiz Amet, Usein Daniel care vand tigari de contrabanda si au curve nu i vedeti ?! Raducanu cu Bya Biulent Beghim care dau bani cu camata la oameni si vand Cocaina si Iarba cand ii luati ca se ocupa de ani de zile ?!
20
1
Luati si pe aia dela moara care vinde droguri
18
1
Radu Cristian e de vina pentru tot in orasu ala
8
4
Arestati toate ciorile ca au alergie la munca.
35
2
Pe aia care vand droguri nu i prindeti, il luati pe asta cu gainarii de 2 lei
34
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218