REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Anchetă DIICOT pe finanţarea #REZIST: ALDE, mesaj incendiar pentru cei acuzaţi că au primit bani de la Soros

Anchetă DIICOT pe finanţarea #REZIST: ALDE, mesaj incendiar pentru cei acuzaţi că au primit bani de la Soros

Replica API 17 noiembrie 2018 | 00:59 399

Ancheta DIICOT în cazul finanţării mişcării #rezist şi a unor ONG-uri implicate în organizarea protestelor antiguvernamentale generează reacţii din zona politică. Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, solicită lămuriri din partea celor vizaţi, conform stiripesurse.ro.

"Înțeleg că finanțarea mișcării #Rezist este investigată de DIICOT, existând suspiciuni privind operațiuni de spălare de bani și constituire de grup organizat infracțional. Știrea a fost făcută publică de site-ul luju.ro care, potrivit unor surse din DIICOT, anunță că ancheta privind spălarea de bani vizează mai multe tranzacții cu cryptomonede „care au fost realizate dintr-un portofel virtual (wallet) utilizat de mai multe asociații, ONG-uri sau fundații din România afiliate/colaboratoare cu mișcarea #REZIST”.

Potrivit informațiilor luju.ro, din acest portofel au fost realizate 403 tranzacții, care au totalizat suma de 14,9 milioane de dolari. Acești bani ar fi ajuns la ONG-urile care au promovat mișcarile de stradă din ultimii doi ani, inclusiv protestele din 10 august 2018.

Sursa banilor este una singură: Fundația Stefan Batory din Polonia, finanțată de miliardarul George Soros.

Având în vedere discursul anticorupție și tensiunile sociale generate de pozițiile din spațiul public, mă aștept de la cei vizați să vină în cel mai scurt timp și cu lămuriri care să clarifice aceste aspecte", scrie Genera pe Facebook.

Potrivit luju.ro, procurorii DIICOT investighează peste 400 de tranzactii in cryptomonede, prin care peste 14.000.000 dolari care au intrat in Romania, in ultimii 3 ani, pentru a alimenta grupari #rezist si anumite ONG-uri, publicația dând exemplu Declic, VaVedem, Coruptia Ucide, Oradea Civic, Funky Citizens, Just, Casa Jurnalistului, Vice.com sau Rezistenta TV .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La dudele astea TACIT le-a dat PSDracnea caruta de bani! Pe noi ca sunt banii nostri ne-a intrebat! Sa va foot in gura de nenorociti ...tacit. In spitale colcaie gandacii, mucegai si conditii mizere, iar voi le mai dati si bani la gunoaiele astea ,,regale" care au trait pe spinarea poporului din banii, nu le mai ajunge ? Ce a facut casa regala a poolii pentru Romania ? Niste putori care au dobandit averi uriase si au trait toata viata pe spinarea fraierilor, iar acum suntem obligati sa-i tinem din nou in viata de huzur ? Rusine, scarbele drak !
2
0
Miscarea pentru regat si coroana pe facebook ce urmareste in Romania,tradatorule?Tu esti intr-un stat prin constitutie republica si aceasta organizatie,miscarea pt regat si coroana care trebuie interzisa prin lege, depune la diicot sesizare pt un act din 1947!!! Diicot sa cerceteze legalitatea organizatiei miscarea pentru regat si coroana daca poate exista juridic in Romania.
5
0
Ce-i trageti cu monarhia? Tinerii frumosi si liberi iau bani de afara. Tradatori. Ce e neclar? Bot, Dide, toti. Comentarii cu Halep nu scrieti?
0
5
Probabil margareta si duda vor sa reconstitue RASCOALA DE LA 1907. Nu le-ar sta rau alergati pri palatul elisabeta cu furci si topoare de catre hastagistii rezist. Odata ce regele a murit coroana merge la fier vechi.Casa regala in Romania e valabila doar cand e proclamat rege adus din strainatate si sa nu fie casatorit cu romanca.Statul roman cu 860 000 de euro pe an poate reconsolida pelesul pt ca e f posibila o prabusire si s-a dus de suflet ca muzeu.Statul roman nu e obligat sa transforme pe fetele regelui in asistati social cu pensii speciale. Monarhistii, in schimb,pot sa faca cheta lunar
19
6
Voi chiar asa credeti ca apar organizatii de protest sau de alta natura fie ele militare opozante sau cooperante guverenelor in speta fara a exista o finantare si fara un plan?O fi si Georgica vreun FUM FARA FOC?Nu tin cu PSD ul sa i futa cainii de comunisti si de anti romani dar istoria ne arata ca totul e finantat cu un anumit scop mai ales la interesul aflat in joc,asta suntem un joc pt ei si o jucarie smart pe care o programeaza ei cam ce sa vorbeasca.Atata timp cat D Trompeta il cam haituieste Soros e cu un mare semn de ?Acum sa fie totul o mare constipatie impotriva fosilei de Soros?haha
8
7
Ar fi cazul ca Iohannis sa faca declaratii publice in favoarea hastagistilor,ca doar ei sunt suporterii abuzatorilor si ai celor ce doresc un guvern al lui Iohannis. Ce naiba,degeaba se chinuie Macovei sa aduca democratia fascista cu ajutorul lui Soros? Jos ciuma rosie,traiasca republica procurorilor si a rezistentilor hastag!
6
10
sa ma cac pe tine ! obsedatul ,ia-l acasa pe dragnea sa-i sugi pula ,ca prea esti indragostit de el !
8
10
oare cine este sef la diicot - nu cumva aparatorul puscariasului draknea si aceasta actiune, ca multe altele, constituie multumirea numirii in functie, pe scurt si pe intelesul si celor spalati pe creere- un troc bine pus la punct de puscarias
12
8
procurorii arata clar ca altii din afara conduc tara asta indiferent cine voteaza aici
10
6
Diicot ancheteaza semnatura regelui mihai din 1947???? Wow! In ce tara traim? Posibil ca si turcii sa fi depus dosar la diicot sa afle unde sunt dintii lui sinan pasa.
17
6
Astia fac ancheta sa imparta banii hastagrezist cu jandarmii.Cat merge la sefa,cat merge la paralizata,la aia cu kkt in cap pe care nu i-a vazut nimeni dar purtatorul de cuvinte al jandarilor spunea ca s,au aruncat cu pungi cu urina si fecale....ce a ajuns jandarmeria!!!sa inventeze paralizate si pungi cu kkt.Atat au studiat,despre asta discuta.
16
6
De vine e Soros pentru toate PROSTIILE voastre si FURACIUNILE care le ati facut...ne am saturat de aceasta SCUZA ,nu mai FOLOSITI nume ptr.IDIOTENILE VOASTRE,parca SOROS a GUVERNAT in locul VOSTRU...Politicieni de RAHAT ce SUNTETI...
10
12
...lucreaza inapoia vremurilor noastre.Ca sa vedeti cu ce se ocupa Diicot.Diicot e ocupat cu dosarul depus de monarhisti sa constate ...ca semnatura pe actul de abdicare lui regelica mihaitza din 1947 ....trebuie anulata. infractiune!!! Dar nu de tradare! Nu! De tradarea lu regelica monarhistii se fac ca ploua,n-au depus dosar la Diicot.Bine ca nu depun monarhistii sesizare ca Mihai Viteazul a intrat cu calul in cetatea Alba Iulia si ca trebuia pe bicicleta!!ca se bloca activitatea la Diicot si hastag rezist scapa neanchetat.
23
11

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920