REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ancheta în cazul Hutchins continuă: Alec Baldwin a predat telefonul său poliţiei

Ancheta în cazul Hutchins continuă: Alec Baldwin a predat telefonul său poliţiei

Replica API 18 ianuarie 2022 | 00:00 590

Alec Baldwin a predat telefonul său poliţiei în cadrul anchetei privind moartea cineastei Halyna Hutchins, pe platourile de filmare de la „Rust”, din cauza unui revolver pe care l-a folosit actorul.

Halyna Hutchins, Alec Baldwin

În momentul dramei, pe 21 octombrie, la ferma din Santa Fe (New Mexico), Alec Baldwin lucra la o scenă cu directoarea de imagine Halyna Hutchins. I-a fost prezentată arma ca fiind inofensivă pentru că trebuia să conţină doar gloanţe oarbe, conform AFP, citată de stiripesurse.ro.

Poliţiştii vor să afle cum au ajuns gloanţele adevărate pe platourile de filmare, ceea ce este, în teorie, interzis.

La mijlocul lui decembrie, anchetatorii au obţinut un mandat care îi autorizează să cerceteze telefonul lui Alec Baldwin, şi producător al westernului, estimând că ar putea conţine „dovezi” referitoare la caz, precum mesaje sau e-mail-uri.

Actorul a predat, vineri, iPhone-ul autorităţilor din comitatul Suffolk, în statul New York, unde are domiciliul. Poliţiştii locali vor face o copie a datelor din aparat şi le vor transmite colegilor din New Mexico însărcinaţi cu ancheta, a declarat un purtător de cuvânt al şerifului comitatului din Santa Fe.

Baldwin a asigurat, săptămâna trecută, că ajută la ancheta în care cineasta Halyna Hutchins a fost ucisă pe platourile de la „Rust”, la aproape o lună de când Poliţia a primit mandat să-i verifice telefonul.

„Orice insinuare potrivit căreia nu m-aş conforma anchetelor, ordinelor, exigenţelor sau mandatelor de urmărire privind telefonul meu, este o prostie, o minciună”, a lansat actorul într-un videoclip publicat pe Instagram.

El a explicat că autorităţile din statul New Mexico, unde s-a produs drama în octombrie 2021, lucrează cu cele ale statului New York, unde trăieşte el, şi că demersurile pentru recuperarea telefonului iau timp.

„Bineînţeles că ne vom conforma 1.000% cu acestea. Suntem perfect de acord cu asta”, a asigurat actorul.

Poliţiştii americani desemnaţi cu ancheta au fost autorizaţi pe 16 decembrie să confişte telefonul lui Alec Baldwin, care a folosit revolverul în cauză în timpul accidentului, şi care este şi producător al westernului cu buget redus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367