REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Anchetă în cazul morţii pompierului Fripiș: se va verifica dacă butelia încărcată la o staţie GPL a produs incendiul

Anchetă în cazul morţii pompierului Fripiș: se va verifica dacă butelia încărcată la o staţie GPL a produs incendiul

Replica API 31 martie 2016 | 09:17 281

Ancheta în cazul morţii pompierului constănţean Daniel Fripiș ar putea fi disjunsă, în sensul ca procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa să verifice dacă modul în care butelia a fost încărcată a produs incendiul. Mai exact, la mijloc este vorba despre declaraţia proprietarului care ar fi fost înregistrată la Parchetul Militar şi în care acesta recunoaşte că a încărcat butelia la o staţie GPL din Constanţa.

Între timp, familia militarului decedat în misiune, care acum primeşte o pensie de urmaş de mizerie, de 332 de lei, speră să se facă dreptate. "Chiar dacă pentru mine, fiul meu, părinții lui Dan, lucrurile nu mai pot fi schimbate, în sensul ca nimic și nimeni nu va putea sa vindece rănile din sufletele noastre, cred cu tărie că vinovații trebuie sa răspundă. Doar așa, pe viitor, astfel de tragedii ar putea fi evitate. Sper ca anchetatorii să investigheze împrejurările în care s-a produs tragedia și să identifice persoanele vinovate. Condițiile in care a fost încărcată butelia la o statie Gpl, cantitatea de gaz Gpl (în loc de gaz butan) introdusă în recipient (supraîncărcare) și alte aspecte care au condus la producerea exploziei trebuie stabilite de către anchetatori. De asemenea, cred că ancheta trebuie sa aibă în vedere inclusiv modul în care proprietarul a verificat butelia cu flacără deschisă, în condițiile în care exista norme clare cu privire la acest aspect, norme care prevăd că butelia se încearcă doar cu apa și săpun", a scris pe Facebook Betty Fripiș, soţia militarului.

Reamintim că Daniel Fripiș, în vârstă de 42 de ani, a auzit, pentru ultima dată, alarma într-o zi de sâmbătă, în luna septembrie 2015. O butelie a luat foc în timp ce proprietarul unei case de pe strada Tabla Buţii încerca să o schimbe. În cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri a intrat pe poartă şi s-a grăbit să intervină. Dan Fripiș, comandantul echipei, s-a apropiat cu un furtun, fără să ezite, pentru a stinge flăcările de la butelie. Exact în acel moment s-a produs explozia. Suflul puternic i-a azvârlit casca de protecţie din cap, iar bucăţi mari de metal l-au lovit în faţă.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614